Himalajų druska - gyvybės eliksyras

Himalajų druska - gyvybės eliksyras

Himalajų druska (sanskritu Sainthava Lavana) - vienintelė druska žemėje, nesikaupianti organizme, o kartu su vandeniu išplaunanti senąsias druskas ir toksinus.

Tai - nerafinuota, neperdirbta "žalia" druska, kuri kasama rankomis iš druskos urvų, susiformavusių prieš 250-500 mln. metų tyvuliavusiame vandenyne. Druskos arealas yra tarp Sindo (Indo) upės ir šiaurinių Himalajų kalnų dabartiniame Pakistane. Ji naudojama kaip įprasta stalo druska. Geriausia ją berti ant jau paruošto maisto. Dėl ypatingo šios druskos skonio ir sveikatinimo ją naudoja geriausi Europos ir pasaulio restoranai ir sveiko maisto gamintojai.

Himalajų druskos tirpalas yra absoliučiai sterilus, jame negali gyventi nei grybeliai, nei bakterijos. Dėl to ši druska pranašesnė už jūros druską, nes šiuolaikiniai vandenynai yra užteršti naftos produktais, dioksinu ir gyvsidabriu.

Sveikatinančios savybės

Himalajų druskoje yra 84 mineralai ir mikroelementai (koloidine forma), būtini žmogaus gyvybei palaikyti.

Ji reguliuoja kraujospūdį, ląstelių pH ir vandens kiekį organizme. Ši druska turi daug kalio ir mažai natrio, todėl stiprina širdį, kaulus ir kvėpavimo sistemą. Ji valo skrandį, žarnyną, kepenis, tulžį, inkstus.

Valyti organizmą galima geriant 1 proc. druskos tirpalą, maudantis 1 proc. druskos vonioje ar darant kojų detoksikuojančias 1 proc. druskos voneles. Galima visas šias procedūras derinti ar daryti kurią nors vieną.

Į 200 ml stiklinę su švariu, šiltu vandeniu įberiame 2 g smulkios Himalajų druskos, ištirpiname ir išgeriame ją per 3 kartus likus ne mažiau kaip 15 min. iki valgymo.

Peršalimo ligos gydomos darant druskos tirpalo inhaliacijas. Šilti druskos kompresai dedami ant krūtinės, gerklės, sinusų, skaudamų sąnarių.

Karpoms, mašalų įkandimams gydyti naudojamas 8 proc. druskos tirpalas.

Sūrymas

Teigiama, jog Himalajų druskos sūrymas reguliuoja šarmų ir rūgščių pusiausvyrą organizme, normalizuoja kraujo spaudimą, tirpina ir šalina nuosėdas, kurios skatina akmenų susidarymą ir įvairių formų reumatizmą, pašalina sunkiuosius metalus iš organizmo, taip pat kalcio nuosėdas; padeda įveikti odos ligas; stabilizuoja nereguliarų širdies ritmą, reguliuoja cukraus kiekį kraujuje; yra nepakeičiama priemonė plaučių išsivalymui nuo skreplių ir gleivių kamščių, ypač esant astmai ir cistinei fibrozei; padeda užsikimšus sinusams; turi antialerginį poveikį; padeda išvengti raumenų mėšlungio; saugo nuo varikozės ir "kraujagyslių tinklelio" ant kojų. Nedidelis sūrymo kiekis ant liežuvio nuramina nuolatinį sausą kosulį.

Norėdami paruošti sūrymą įdėkite į uždaromą stiklinį indą keletą druskos kristalų. Įpilkite šaltinio arba išvalyto (filtruoto) vandens, kad indas būtų pilnas. Po 24 valandų pažiūrėkite, ar kristalai ištirpo. Jei ištirpo, įdėkite dar kelis kristalus. Kai jie nebetirps, sūrymas bus paruoštas vartoti.

Kiekvieną rytą nevalgę ir negėrę įpilkite šaukštelį paruošto sūrymo į stiklinę švaraus vandens ir išgerkite.

Naudinga ir odai

Sudrėkinus nušlifuotą gabalėlį Himalajų druskos galima naudoti kaip muilą. Kasdieninis tokio muilo naudojimas atkuria veido odos pH, mažina odos, furunkulų uždegimus.

Himalajų druska naudojama ir profilaktiškai nuo herpeso. Mikrožaizdelės, plaunantis Himalajų druskos tirpalu, užgyja per 2-3 dienas.

Įkandus vabzdžiams patariama drėgnu druskos muilu sutepti įkandimo vietas.

Skirtingai nei įprasta, vonia su Himalajų druskos kristalais nedžiovina odos. Druska nusėda viršutiniame odos sluoksnyje ir "suriša" vandenį sudarydama natūralią apsauginę plėvelę. Tad tokios vonios tinka sausai odai. Himalajų druskos vonia valo šlakus, regeneruoja, jaunina odą, teigiamai veikia sergant odos ligomis. Į vonią reikia įpilti apie 1 kg Himalajų druskos. Vonios trukmė - 15-30 min. Nenaudokite jokių vonios priedų, muilų ar aliejų. Po vonios nesiprauskite ir nenusiskalaukite, tiesiog nusausinkite odą rankšluosčiu. Po procedūros bent 30 minučių pailsėkite.

Sudrėkintas Himalajų druskos gabaliukas - puiki priemonė nuo prakaitavimo. Jis naikina prakaito bakterijas ir neužkemša odos porų. Jis būna veiksmingas visą dieną, bekvapis, neerzina odos.

Himalajų druska natūraliai balina dantis, yra puiki priemonė parodontozės gydymui ar profilaktikai. Tam reikia kasryt po dantų valymo palaikyti burnoje keletą stambesnio malimo druskos granulių keletą minučių. Po to burną galima išskalauti.

www.vlmedicina.lt

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder