Estų gydytojas išvyko į Liberiją padėti Ebolos aukoms

Estų gydytojas išvyko į Liberiją padėti Ebolos aukoms

Estijos gydytojas Argas Partsas (Argo Parts) išvyko į Monroviją, Ebolos viruso pakirstą Liberijos sostinę, kur su 13 narių komanda padės hemoragine karštine sergantiems žmonėms, skelbia "news.err.ee".

Prieš tai A. Partsas yra dalyvavęs septyniose panašiose Jungtinių Tautų (JT) misijose ir dirbo kaip Estijos sveikatos ekspertas Afganistane.

Estijos užsienio reikalų ministerija kovai su Ebola paaukojo 60 tūkst. eurų ir parėmė JT Humanitarinių reikalų koordinavimo biurą, skirdama 430 tūkst. eurų.

Tuo tarpu Siera Leonėje paskelbta tris dienas truksianti komendanto valanda kol kas praėjo be didesnių įvykių. Ekspertų teigimu, šeštadienį nebuvo užfiksuota smurto atvejų, o gyventojai laikosi nurodytų taisyklių nežengti kojos iš namų. Sveikatos darbuotojai ir savanoriai žmonėms dalijo muilą bei plačiau informavo apie mirtiną ligą. Komendanto valanda truks iki pirmadienio.

Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) duomenimis, hemoraginė karštinė nusinešė mažiausiai 2 630 žmonių gyvybių, 5 357 laikomi užsikrėtusiais.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder