Diskusija dėl Klaipėdos ligoninių ateities bus surengta

Diskusija dėl Klaipėdos ligoninių ateities bus surengta

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) ir Klaipėdos miesto meras pritarė Jungtinėje Karalystėje dirbančio gydytojo kardiologo dr. Audriaus Šimaičio iniciatyvai surengti Klaipėdoje viešą forumą dėl Klaipėdos ligoninių ateities.

"Labai svarbu, kad Jūsų siūlomam Klaipėdos universiteto ligoninės steigimui pritartų Klaipėdos miesto gyventojai, ligoninių administracijos bei Klaipėdos miesto savivaldybės administracija. Sveikatos apsaugos ministerija, siekdama strateginių trečiojo sveikatos priežiūros įstaigų restruktūrizavimo etapo tikslų, planuoja ir toliau diskutuoti dėl Klaipėdos sveikatos priežiūros įstaigų tinklo optimizavimo įgyvendinimo ir tikisi bendromis pastangomis rasti geriausią sprendimą", - rašo laiške viceministras Gintaras Valiukonis ir patikina, kad SAM atstovai mielai dalyvautų susitikime su visuomene.

Jo manymu, viešą diskusiją dėl universitetinės ligoninės įkūrimo Klaipėdoje galimybių turėtų inicijuoti Klaipėdos miesto savivaldybė.

Klaipėdos miesto meras Rimantas Taraškevičius VE.lt sakė, jog vieša diskusija yra būtina ir ji tikrai bus organizuota. Kada - tiksliai pasakyti negalėjo, greičiausiai lapkričio mėnesį.

Neseniai, atviru laišku kreipdamasis į merą R. Taraškevičių, A. Šimaitis pabrėžė, jog viešame forume savo pasiūlymus, kaip Vakarų Lietuva gali prisidėti prie sveikatos apsaugos reformos, galėtų pasisakyti visų trijų uostamiesčio suaugusiųjų ligoninių vyriausieji gydytojai, pacientų organizacijų, SAM, Seimo Sveikatos reikalų komiteto, universitetų, Klaipėdos savivaldybės atstovai, Klaipėdos universiteto rektorius, Klaipėdos universiteto Sveikatos mokslų fakulteto bei Vakarų Lietuvos pacientų, visuomenės ir medikų iniciatyvinės grupės sveikatos apsaugos reformai remti atstovai.

Konferencijoje būtų aptarta galimybė įgyvendinti sausio 15 dieną Vakarų Lietuvos pacientų, visuomenės ir medikų iniciatyvinės grupės sveikatos apsaugos reformai remti priimtą rezoliuciją dėl Klaipėdos ligoninių asociacijos steigimo.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder