Ausyje - informacija iš embriono laikų

Ausyje - informacija iš embriono laikų

"Medikanoje" klasikine akupunktūra gydantis gydytojas terapeutas Konstantinas Sobolevas tiriamajai Aleksandrai sutiko atlikti diagnostiką pagal ausies kriauklę.

Gydytojas perspėjo, kad tiksli diagnostika laikosi ant trijų banginių - paciento apklausos, apžiūros ir tyrimų.

"Atskirai vien Folio metodika arba diagnostika pagal ausies kriauklę negali veikti. Paprastai prieš tai aš pusę valandos kalbu su pacientu", - sakė K. Sobolevas.

Tačiau eksperimento švarumo dėlei jis sutiko du svarbius banginius apeiti.

Ausis - embriono atspindys

Anot K. Sobolevo, ausies kriauklė - tai embriono atspindys. Į susirietusį vaisių panašioje ausies kriauklėje iš eilės išsidėstę visų organų ir sistemų taškai.

Vienodu stiprumu diagnostine lazdele spausdamas tuos taškus medikas aptinka, kurie jų yra skausmingi. Kad taškas skaudus - pasako pati pacientė. Papildomos informacijos gydytojui suteikia pakitęs jos kvėpavimas ir raumenų reakcija.

Diagnostiką pagal ausies kriauklę 1957 metais sukūrė prancūzas Polis Nožjė (Nogier). Į sistemą įeina 105 taškai, dauguma jų - išorinėje ausies pusėje.

Problemos nedidelės

Panašiai kaip atliekant sudžok diagnostiką iš delnų, K. Sobolevas tikrina jautrius taškus abiejose ausyse. Jei skausmingi abiejų ausų taškai - organų, kuriuos atitinka taškai, problema gilesnė.

Tiek kairė, tiek dešinė Aleksandros ausis informavo, kad reikia susirūpinti kaktos sritimi. Tai galįs būti sinusitas arba akių problemos - tiksliau esą būtų galima pasakyti surinkus anamnezę.

Jautri ir kepenų zona, kiek mažiau - dvylikapirštės žarnos taškai. Gydytojas konstatuoja ir medžiagų apykaitos sutrikimą, ir pečių sąnarių srities problemas.

Tam tikrų taškų skausmingumas tik vienoje ausyje perspėjo apie nedidelius pakitimus širdyje, silpnesnę riešų, gimdos sritį.

"Mūsų uždavinys - surasti problemą ankstyvos stadijos, nes kai ligą jau užfiksuos rentgenas ar echoskopija, jos greičiausiai nepagydysi", - sakė K. Sobolevas.

Kitą antradienį skaitykite: Kokias paslaptis išdavė akių rainelė

Tiriamosios komentaras

Nežinau, kaip vertinti šią diagnostiką, pernelyg abstrakti diagnozė. Bet juk didelių problemų ir neturiu, o sulaukus tokio amžiaus susilpnėjusi gali būti įvairių organų veikla.

Tiriamosios "anamnezė"

Aleksandrai - 68 metai, bet moteris jaunatviška, energinga, gyvena aktyvų gyvenimą.

Prieš 27 metus Aleksandrai išoperuotas limfmazgis kairėje pažastyje. Po metų - ir tos pačios pusės kaklo limfmazgis. Buvo įtarta limfoma, bet nepasitvirtino.

Iki šiol tas vietas kartais paskausta. Jaučia, kad skausmas tarsi kyla į viršų - būna, kad ima skaudėti kairįjį smilkinį. Šį skausmą moteris sieja su limfmazgių problema. Prieš 7 metus atliktas galvos magnetinio rezonanso tyrimas - nerasta nieko įtartino.

Kartais paskausta kairįjį klubo sąnarį.

Be to, moteris vartoja vaistus, mažinančius cholesterolio koncentraciją kraujuje (ji siekia nuo 7 iki 9 mmol/l).

Maždaug kartą per metus moteris suserga peršalimo ligomis.

Prieš 7-8 metus buvo smarkiai suskaudęs kairysis šonas. Parą palaikyta ligoninėje, moteris buvo išleista namo. Gydytojai pasakę, kad skausmą galėję sukelti akmenys, bet operacija dar nesanti reikalinga.

Genovaitė PRIVEDIENĖ

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder