Žymūs žmonės kviečia visus į UNICEF vaikų bėgimą

Žymūs žmonės kviečia visus į UNICEF vaikų bėgimą

Iki tradicija tapusio UNICEF vaikų bėgimo Klaipėdoje likus trims dienoms, žymūs Lietuvos žmonės primena – dalyvaudami renginyje galite išgelbėti net trijų vaikų gyvybes. Į birželio 2 dieną vyksiantį renginį kviečia visas būrys UNICEF bėgimo ambasadorių, tikinčių gerumo misija ir neabejingų pasaulio vaikų likimams.

“Šiais metais Klaipėda – tai Europos sporto miestas ir jame gausybė pačių įvairiausių sportinių renginių. Tačiau aš noriu pakviesti vaikučius ir jų tėvelius dalyvauti ypatingame renginyje. Kalbu apie Unicef vaikų bėgimą. Tai renginys, kuriame kiekvienas dalyvaujantis vaikutis gali išgelbėti net trijų vaikučių gyvybes. Todėl kviečiu visus aktyviai bėgti. Tai ne tik sportas, tai ir kilnus ir dvasingas visų Jūsų poelgis“ – į klaipėdiečius kreipėsi Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas. Klaipėdos miesto mero kvietimas klaipėdiečiams

„Su krikšto dukra Alicija ruošiamės bėgti!
Prisijunk ir Tu! Bėk už maistą Mozambiko vaikams!
- kviečia aktorė, Unicef geros valios ambasadorė Lietuvoje Virginija Kochanskytė. Ji dalyvavo  net 6 UNICEF misijose Kambodžoje, Tanzanijoje, Haityje, Mozambike, Svazilande, Malavyje ir tikrai gerai žino, kokiai daugybei pasaulio vaikų reikalinga skubi mūsų pagalba.

„Lietuvos balso“ nugalėtoja jausmingumu ir prancūziškomis dainomis pavergusi visą Lietuvą,  žemaitė Monika Marija irgi siunčia specialų kvietimą klaipėdiečiams. „Noriu pranešti, kad Jūs turite unikalią galimybę prisidėti prie gerumo pasaulyje. Aš labai džiaugiuosi, kad būtent Lietuvoje Unicef organizuojama akcija sujungs 5 Lietuvos miestus ir juose organizuojamuose bėgimuose už vaikus gali dalyvauti ir vaikai ir jų tėveliai. Ir aš pati ten būsiu ir labai noriu Jus pakviesti atvykti būtent į Klaipėdą, birželio 2 d. 12 val Vasaros estradą. Tikiuosi, kad mes ten susimatysime, tikiuosi, kad Jūs ten ateisite, nes Jūsų dalyvavimas gali išgelbėti ne vieno vaiko gyvybę,“ – kviečia Monika Marija.  Monika Marija Klaipėdai

Bėgti klaipėdiečius skatina ir gausus būrys žinomų žmonių, Unicef bėgimo ambasadorių. „Susitikime Klaipėdoje, birželio 2 d. Unicef „už kiekvieną vaiką“ – šaukia renginių vedėjas Remigijus Žiogas su savo šeima, Miss Lietuva 2014, šokėja Agnė Kavaliauskaitė, dainininkai Jurgis Brūzga, Vaidas Baumila, Petras Daunys, Marija Grabštaitė.  Žinomų žmonių kvietimas Klaipėdai  

 „Į Lietuvą grįžus spėju padaryti ir keletą visuomenei naudingų darbų.
Visi žinome kas yra Unicef ir kokiu tikslu jie veikia.
Kviečiu visus prisidėti prie bėgimo, nes kiekvienas dalyvis padaro neįtikėtinai daug dėl jų, vaikų. Kadangi bėgimai vyks net 5 Lietuvos miestuose, atrasti progą tikrai galime“ – dalintis gerumu kviečia Asta Valentaitė.

„Aš labai vertinu gyvenimo teikiamas dovanas. Dėkoju jog esu sveika, turiu ką padėti ant stalo, apsirengti, išvažiuoti pailsėti su šeima, mane supa tokie pat geri ir nuoširdūs žmonės. Dėkingumo vertybė bus viena pirmųjų kurią bandysiu įdiegti ir savo dukroms. Kažkaip visada svajoju, kad vieną dieną, kada jos paaugs, mes kartu su UNICEF nuskrisime padėti kitų šalių vaikams. Už tokią dovaną ir patirtį būčiau taip pat begalo dėkinga. O kad tiek ilgai nelaukti ir veikti dabar, kviečiu visus prisijungti ir bėgti Unicef  bėgime su savo vaikais. Didžiausia pasaulio vaikų gerove besirūpinanti organizacija UNICEF Lietuvoje jubiliejinius 25-uosius veiklos metus pažymės masiškiausiu UNICEF vaikų bėgimu. Šį pavasarį UNICEF bėgimai „Už kiekvieną vaiką“ vyks net 5 Lietuvos miestuose“ – dėkingumu ir entuziasmu tryško klaipėdietė Julija Žižė.

UNICEF vaikų bėgimas – tai linksmas 500 m -1 km bėgimas vaikams nuo 2 iki 14 metų, skirtas padėti nuo bado ir mirtinų ligų kenčiantiems Mozambiko vaikams. Tai – didžiausias ir prasmingiausias vaikų bėgimas Lietuvoje.

Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės globojamas, Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui ir Unicef Lietuva 25-mečiui skirtas UNICEF vaikų bėgimas šį pavasarį vyks 5 Lietuvos miestuose – gegužės 18 d. Kaune, gegužės 27 d. Kretingoje, birželio 2 d. Klaipėdoje, birželio 8 d. Druskininkuose, birželio 15 d. Vilniuje.

Užregistruoti vaiką į UNICEF vaikų bėgimą ir užtikrinti, kad jis gautų rėmėjų dovanojamus UNICEF marškinėlius ir medalį galima sumokant 5 eurų „Svarbus kiekvienas vaikas“ mokestį. Už šią Jūsų sumokėtą 5 eurų paramą bus perkama speciali baltymais prisotinta riešutų pasta, kurios užtenka penkias dienas maitinti dėl prastos mitybos išsekusį vaiką Mozambike. Registracija vyksta adresu unicef.lt

Per šešerius metus vargingiausių pasaulio šalių vaikams skirtuose UNICEF bėgimuose dalyvavo daugiau kaip 10,3 tūkstančiai mažųjų bėgikų, padariusių per 7,7 mln. žingsnių. Vaikams iš skurstančių šalių buvo paaukoti 56 632 eurai, kurie išgelbėjo 7 079 dėl prastos mitybos išsekusius vaikus Mozambike ir Malavyje bei padėjo paskiepyti nuo tymų 10 000 Nepalo vaikų.

Klaipėdoje bėgimas organizuojamas kartu su  Klaipėdos miesto savivaldybe.

Apie UNICEF vaikų bėgimą

Unicef vaikų bėgimas „už kiekvieną vaiką“ –  linksmas 500 – 1 km bėgimas 2-14 metų vaikams, skirtas padėti nuo bado ir mirtinų ligų kenčiantiems Mozambiko vaikams. Tai renginys, kuris suvienija vaikus visame pasaulyje ir suteikia jiems galimybę padaryti kažką, kad išgelbėtų gyvenimus.

Už kiekvieną paaukotą 5€ „Svarbus kiekvienas vaikas“ mokestį - paramą vaikams yra perkama speciali baltymais prisotinta riešutų pasta, kurios užtenka penkioms dienoms pamaitinti dėl prastos mitybos išsekusį vaiką Mozambike.

Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės globojamas, Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui ir Unicef Lietuva 25-mečiui skirtas UNICEF vaikų bėgimas šį pavasarį vyks 5 Lietuvos miestuose – gegužės 18 d. Kaune, gegužės 27 d. Kretingoje, birželio 2 d. Klaipėdoje, bieželio 8 d. Druskininkuose, birželio 15 d. Vilniuje.

Projekto rėmėjai – „Lietuvos energija“, Northway medicinos centras, Užsienio reikalų ministerija, Kauno, Klaipėdos, Kretingos ir Druskininkų miestų savivaldybės.

Apie UNICEF

UNICEF dirba, kad užtikrintų kiekvieno vaiko teises ir gerovę. Kartu su partneriais mes dirbame 190 šalių ir teritorijų, kad šį įsipareigojimą paverstume tikrove. Ypatingą dėmesį skiriame labiausiai pažeistiems ir pamirštiems vaikams, kad pagalba pasiektų visus vaikus ir visur.

UNICEF negauna jokio finansavimo iš Jungtinių Tautų ir visiškai priklauso nuo savanoriškų aukų. Tapkite nuolatiniu Unicef rėmėju – siųskite SMS numeriu 1469 įrašę žodį VAIKAMS. Vos 10 centų per dieną (3 eurai/mėn) jau gali išgelbėti vaiko gyvenimą.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder