Žmogaus teisių "Oskarams" nominuoti ir Vakarų Lietuvos atstovai

Žmogaus teisių "Oskarams" nominuoti ir Vakarų Lietuvos atstovai

Šią savaitę bus įteikti Nacionaliniai lygybės ir įvairovės apdovanojimai. Trijose kategorijose apdovanojimui nominuoti ir Vakarų Lietuvos atstovai.

Apdovanojimais aštuoniose kategorijose bus pagerbti labiausiai 2019 metais lygybę ir įvairovę skatinę žmonės.

Į apdovanojimą kategorijoje "Geriausias amžius - mano amžius" pretenduoja Klaipėdos rajono senjorai, dalyvaujantys programoje "Aš judu!". Programos dalyviai lanko fizinio aktyvumo užsiėmimus, taip pat dalyvauja praktiniuose psichinės sveikatos, mitybos mokymuose. Šiuo metu programoje aktyviai dalyvauja ir sportuoja 160 senjorų. Iniciatyvą organizuoja Klaipėdos rajono savivaldybės Visuomenės sveikatos biuras.

"Įveiktos kliūties" apdovanojimą už neišsenkamą energiją ir nuolatinių kliūčių įveikimą įtraukiant vaikus su negalia į bendrąjį ugdymą pretenduoja Klaipėdos rajono Dovilų pagrindinė mokykla. Joje mokosi 224 mokiniai, iš jų 15 turi autizmo sindromą, 2 vaikai yra su Dauno sindromu. Ją lanko ir mokiniai, turintys nežymių ir vidutinių intelekto sutrikimų. Šie vaikai mokosi bendrosiose klasėse, kartu dalyvauja visuose renginiuose, ekskursijose, lanko įvairius būrelius.

"Atviros visuomenės piliete" gali tapti Klaipėdos "Marių" bendruomenės pirmininkė Ligita Girskienė, nominuota už proveržį kovoje su aplinkos tarša. 2019 m. jos iniciatyva į Klaipėdos gatves išėjo ir į "Smarvės kelią" sustojo apie 4 tūkst. žmonių, kurie jau ilgą laiką kenčia smarvę ir taršą.

Laureatams bus įteiktos autorinės menininkės Ievos Paltanavičiūtės statulėlės, simbolizuojančios tvirtus, lygybe ir įvairove grįstus demokratijos pamatus.

Žmogaus teisių "Oskarais" vadinami apdovanojimai bus įteikti ketvirtadienį. Šiandien - paskutinė diena išreikšti palaikymą kandidatams balsuojant internetu http://lygybe.lt/apdovanojimai/.

 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder