Žaismingai atidaryta stovykla vaikams su negalia

Žaismingai atidaryta stovykla vaikams su negalia

Antradienio vakarą vaikų stovykloje „Pasaka“ (Kukuliškių kaime, Klaipėdos rajone) prasidėjo jau šeštoji tarptautinė stovykla „Pažinimo stebuklas 2016", skirta regėjimo sutrikimų turintiems nepilnamečiams.

Stovyklos idėja - padėti vaikams susipažinti, sumažinti socialinę atskirtį, sudaryti sąlygas parodyti savo sugebėjimus ir linksmai praleisti laiką.

Per atidarymo programą vaikai parodė savuosius talentus šokių ir dainavimo srityse, o kiek vėliau juos nudžiugino ir netikėtas grupės „Mango“ pasirodymas.

Tęsiama tradicija pakviesti ir svečius iš užsienio - šiemet prie vaikų iš Lietuvos prisijungė ir Baltarusijos bei Olandijos atstovai.

Teigiamų emocijų ir šypsenų apsuptyje vienas renginio organizatorių Klaipėdos senamiesčio Rotary klubo prezidentas Vaidotas Dužinas tikino, kad norima ir toliau plėsti užsienio svečių ratą, ateityje galbūt įtraukiant ir Skandinavijos šalis.

„Žinoma, vaikai noriai suvažiuoja, laukia šio kasmetinio susibūrimo, jiems tikrai patinka“,- paklaustas, ar rengti šią stovyklą skatina ir pozityvūs dalyvių atsiliepimai, sakė jis.

Su šia mintimi, kad tokių stovyklų reikia, sutiko ir Klaipėdos regos ugdymo centro direktorė Laima Baranauskienė : „Mūsų centras rengia ir daugiau susitikimų, tačiau toks, kuriame šie vaikai gali atsipalaiduoti prižiūrimi specialistų, o ne tėvų - vienintelis. Tiek mes, tiek kiti organizatoriai bei rėmėjai norime ir toliau tęsti šią jau tradicija tapusią stovyklą, tikimės, kad ir kitais metais turėsime galimybę suburti vaikus poilsiui bei pramogoms."

Direktorė sakė, kad ne vien žaidimais yra sudominami stovyklautojai. Pasak jos, pakviečiami ir taip vadinamos „Sėkmės istorijos“, susijusios su regėjimo negalia, atstovai.  Žmonės pasakoja apie savo patirtis,  o šių istorijų tikslas - įkvėpti vaikus, parodyti, kad neverta nuleisti galvos, visuomet reikia tikėti, taip pat ir pasitikėti savimi.

Į stovyklą atvyko virš 70 jaunuolių, kuriems šiemet organizatoriai suplanavo daugybę pramogų - išvykas į Radailių Dino parką, „Roshen" konditerijos įmonę, kurioje vaikai turės galimybę patys pasigaminti saldainių, ir kt.

Šio tarptautinės stovyklos tęstinumas, organizatorių nuoširdus darbas ir dalyvių aktyvumas tik patvirtina, kad tokio pobūdžio akcija išties reikalinga.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder