Vėl startuoja „Maisto banko“ akcija

Vėl startuoja „Maisto banko“ akcija

Pirmadienį duotas startas „Maisto banko“ akcijai.

Parduotuvėje prezidentė Dalia Grybauskaitė surinko krepšelį būtiniausių maisto prekių ir jį perdavė „Maisto banko“ savanoriams. Šiame krepšelyje, pasak prezidentės, be kitų produktų yra kruopos, makaronai, pupelės, žuvis bei šiek tiek saldumynų.

„Kalbame apie fenomeną, kuriam yra jau daug metų, ir „Maisto bankas“ iš labai atsargių iniciatyvų tapo didžiule, viena didžiausių nevyriausybinių organizacijų Lietuvoje. Matome, kiek žmonių pasitiki „Maisto banku“, reputacija per tiek metų buvo išsaugota, vis didesnės apimtys tiek finansinės, tiek veiklos“, – kalbėjo D. Grybauskaitė.

Ji sakė besidžiaugianti, kad gali remti „Maisto banko“ iniciatyvą savo pavyzdžiu bei kvietė tai padaryti ir kitus Lietuvos gyventojus: ne tik aukojant maistą, bet ir tampant savanoriais.

„Kiekvienas galime prisidėti prie to, kad būtume neabejingais tiek, kam kažko reikia“, – pabrėžė ji.

Maisto aukojimo akcija spalio 19–20 dienomis vyks šimte Lietuvos miestų ir miestelių.

„Šimtas miestų ir miestelių – simbolinis siekis, iškeltas pažymint šiemet minimą atkurtos Lietuvos šimto metų sukaktį. „Maisto banko“ akcijos savanoriai pasiruošę dirbti dar plačiau ir energingiau, kad gerumo vajus apimtų ir tas vietoves, kurios į labdaros rinkimą įtrauktos nebuvo. „Maisto banko“ akcijoje pirmąkart sudalyvaus Kudirkos Naumiestis, Žagarė, Varniai, Troškūnai, Ariogala, Žemaičių Kalvarija ir kiti mažesni šalies miesteliai“, – sakė „Maisto banko“ vadovė Deimantė Žebrauskaitė.

Labdaringos maisto produktų aukojimo nepasiturintiems akcijos pavasarį ir rudenį paprastai rengiamos maždaug 70 miestų.

„Maisto banko“ akcija remiasi vietos bendruomenėse veikiančiomis socialinėmis organizacijomis, padedančiomis surinkti maistą ir jį išdalyti savo globojamiems žmonėms.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder