Vaikai, tėvai ir mokytojai apkabino Žemę

Vaikai, tėvai ir mokytojai apkabino Žemę

Dar nepraėjo nė pusšimtis metų nuo tos akimirkos, kai Jungtinės Tautos pavasario lygiadienį paskelbė Pasauline Žemės diena. Lietuvoje ji oficialiai įteisinta 1992 m. Šiandien jau nekyla klausimų, ar reikia tokios dienos žmonijos kalendoriuje, nes kalbėti ir rašyti apie mūsų planetos skaudulius jau neužtenka - reikia veikti.

Tokio tikslo vedama iniciatyvinė VšĮ "Trys brangenybės" grupė Pasaulinei Žemės dienai paminėti paskelbė socialinį kūrybinį projektą "Apkabinkime Žemę kartu". Lietuvos ir užsienio švietimo įstaigos buvo pakviestos savo organizuojamuose renginiuose nuo kovo 20 d. iki gegužės 5 d. nors minutei susikabinti rankomis, pritariant taikos ir vienybės idėjai Žemėje, tokiu paprastu veiksmu išreiškiant rūpestį, meilę ir pagarbą jai.

Projekte dalyvavo 76 švietimo įstaigos iš įvairių Lietuvos ir užsienio kampelių, rankomis susikabino daugiau nei 10 575 žmonės. Nuotraukas iš renginių, kurių metu dalyviai apkabino Žemę, siuntė vaikų lopšeliai-darželiai, mokyklos, įvairūs ugdymo, socializacijos, konsultaciniai centrai.

Projekto "Apkabinkime Žemę kartu" dalyviai pranoko visus organizatorių lūkesčius ir nustebino geranorišku aktyvumu, dalijosi švenčių ir renginių įspūdžiais su visais projekto dalyviais tam sukurtoje svetainėje.

Ne viena ugdymo įstaiga tomis dienomis jungėsi ir bendradarbiavo su kitomis bendruomenėmis, kvietėsi į susitikimus gamtosaugos ir ekologijos specialistus. Vaikus ir mokinius įkvėpė mokytojai, nuoširdžiai ir aktyviai palaikė tėveliai, močiutės ir seneliai, administracijos darbuotojai, miškininkai.

Vaikai ir suaugusieji ne tik tvarkė aplinką, darė inkilus sparnuočiams, bet ir domėjosi Žemės ekologinėmis problemomis ir jų sprendimo būdais, dainavo, šoko, vaidino, piešė, rengė parodas, kūrė eiles ir rašė palinkėjimus Motulei Žemei.

Klaipėdos lopšelis-darželis "Vyturėlis" surinko daugiausiai balsų ir svetainėje, ir "Facebook" tinkle.

O Klaipėdos lopšelis-darželis "Ąžuoliukas" kartu su Vilniaus Viršuliškių vidurine mokykla surinko didžiausią balų skaičių komisijai renkant meniškiausią Žemės apkabinimo nuotrauką.

Iš viso konkurse dalyvavo net 10 įstaigų uostamiesčio ir Klaipėdos rajono: Gargždų ugdymo centras ,,Naminukas", Klaipėdos lopšelis-darželis "Čiauškutė", Klaipėdos lopšelis-darželis "Ąžuoliukas", Klaipėdos lopšelis-darželis "Vyturėlis", Klaipėdos raj. Kretingalės vaikų lopšelis-darželis, Klaipėdos lopšelis-darželis "Pagrandukas", Klaipėdos lopšelis-darželis "Kregždutė", Klaipėdos lopšelis - darželis "Boružėlė", Klaipėdos lopšelis-darželis "Radastėlė", Klaipėdos raj. Drevernos vaikų darželis,

Šis projektas ir jame dalyvavę vaikai bei suaugusieji - Žemės viltis. Konkrečiais darbais, įkvepiančia kūryba, šviesiomis mintimis ir šiltomis rankomis susikibę žmonės įvairiuose Žemės kampeliuose tampa vieniu: juos jungia viena idėja - taika, vienybė, švara ir sveikata, draugystė ir darna Žemėje, kurią verta branginti ir saugoti kiekvieną dieną.

Ačiū, kad apkabinote Žemę - pakvieskite ją apkabinti ir kitus.

Giedrė PARŠELIŪNIENĖ, projekto vadovė

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder