Vaikai mokėsi uždirbti

Vaikai mokėsi uždirbti

Globos namų auklėtiniai užsidirbo ir įsigijo naudingų daiktų ir pramogų. Septynis mėnesius vaikai dalyvavo asociacijos „Mano miestas Klaipėda“ projekte „Ryto kino teatras“. Jie teikė paslaugas, patys gamino ir pardavinėjo savo rankdarbius ir maisto gaminius.

Sumanymo tikslas – mokyti vaikus finansinio raštingumo ir verslumo – pasiteisino. Jaunimas aktyviai dalyvavo improvizuoto kino teatro veikloje. Kartą per mėnesį vyko kino seansas, auklėtiniai platino bilietus, tvarkė salę, rūpinosi tvarka ir apsauga, gamino skanėstus ir juos pardavinėjo. „Vaikai galėjo akivaizdžiai įsitikinti, kad kur kas geriau patiems užsidirbti ir įsigyti daiktų, o ne vien tik gauti jų kaip labdarą“, - sakė asociacijos prezidentas Gintaras Bendžius.

Trečiadienį įvykusiame baigiamajame renginyje globos namų ‚Rytas“ auklėtiniai už uždirbtus menamus pinigus galėjo įsigyti nešiojamųjų kompiuterių, fotoaparatų, sportinių batelių, kosmetikos rinkinių, išvyką laivu „Venus“. Vaikus dovanomis paskatino ir krepšinio klubas „Neptūnas“, žinomas sportininkas Ramūnas Vyšniauskas, pramogų parkas „Kas - kar“.

Šio renginių ciklo iniciatorius, asociacijos „Mano miestas Klaipėda“ valdybos narys Remigijus Žiogas pasidžiaugė, kad projektas sulaukė verslo organizacijų dėmesio. „Smagu, kad sutapo visų interesai: asociacija siekė ugdyti vaikų verslumą, vaikai patikrino patys save ir uždirbo, o verslininkai parėmė iniciatyvą ir paskatino jaunimo darbštumą“, - teigė jis. Daiktus, kuriuos už menamą globos namų valiutą improvizuotame aukcione įsigijo jaunieji verslininkai, parūpino bendrovės „Transkela“ ir „Garant group“, prekybos ir pramogų centras „Akropolis“, grožio studija „Ameli“.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder