Trylikametės laiškas Šventąją išgarsino pasaulyje

Trylikametės laiškas Šventąją išgarsino pasaulyje

Lietuvos vardą garsina ne tik profesionalūs sportininkai, bet ir moksleiviai. Trylikametė iš Šventosios, parašiusi pirmąjį savo gyvenime laišką, tapo žinoma visame pasaulyje.

Pirmą kartą mūsų šalies istorijoje Lietuvos moksleivio rašinys pateko tarp trijų geriausių Pasaulinės pašto sąjungos ir UNESCO organizuojamo tarptautinio epistolinio rašinio konkurso darbų.

Šventosios pagrindinės mokyklos auklėtinės Gabijos Petrauskaitės tekstas buvo pripažintas vienu iš geriausių rašinių ir pelnė bronzos medalį. Šiame konkurse šiemet dalyvavo net apie 1,5 milijono moksleivių iš 60 šalių, tad tai - iš tiesų svarus įvertinimas ne tik jaunajai rašytojai, bet ir jos lietuvių kalbos mokytojai Nijolei Šauklienei.

Vakar į Klaipėdos centriniame pašte vykusią jaunosios rašytojos apdovanojimo ceremoniją atvyko ir susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius. Pasidžiaugta, kad šiais laikais, kai jaunimas labiau naudojasi moderniomis technologijomis ir yra pamiršęs popieriuje rašytus laiškus, atsiranda tokių talentų, kurie savo gebėjimais pavergia ne tik mūsų šalies, bet ir viso pasaulio skaitančiuosius.

"Paklausius Gabijos rašinio ištrauką susidaro įspūdis, kad šitaip parašyti gali tik žmogus, kuris matė daug vandens", - trylikametės pasiekimais, garsinančiais Lietuvos vardą, džiaugėsi ministras.

Jau 42-ą kartą rengto epistolinio rašinio konkurso tema šiemet buvo "Parašyk laišką, kuo brangus vanduo". Prie Baltijos gyvenanti G. Petrauskaitė savo laiške krikštamotei aprašė tiek lietaus lašelių muziką, tiek vandens stokojančių planetos gyventojų patiriamus sunkumus.

"Tikrai nesitikėjau šitokio įvertinimo. Tai buvo pirmas mano rašytas laiškas popieriuje. Niekada anksčiau to nesu dariusi. Labai džiaugiuosi", - euforijos po apdovanojimo įteikimo neslėpė mergaitė.

Ji pasakojo savo laišku norėjusi atkreipti žmonių dėmesį į Baltijos jūros taršą.

"Džiugu, kad galėjome parodyti, jog ir iš mažutės mokyklėlės mokiniai gali pasiekti šitiek daug. Tai ypač svarbu dabar, kai mažosios mokyklos mūsų šalyje naikinamos", - kalbėjo mokytoja N. Šauklienė.

Lietuvoje vykusiame nacionaliniame konkurso etape dalyvavo per šimtą šalies mokyklų, jos bendrai pateikė 120 darbų.

Tarptautinį jaunimo epistolinio rašinio konkursą nuo 1971-ųjų rengia Pasaulinės pašto sąjungos Tarptautinis biuras kartu su Jungtinių Tautų švietimo, mokslo ir kultūros organizacija UNESCO.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder