Tikro gyvenimo kronika

Tikro gyvenimo kronika

Nuolat smurtaujančio nuomininko persekiojama klaipėdietė Stefanija O. (pavardė redakcijai žinoma) ne tik negali jo iškrapštyti iš buto, bet ir bijo naudotis bendru tualetu ir vonia. Dar daugiau, moteris privalo išsikraustyti iš dėl svetimų skolų areštuoto buto. Šioje situacijoje bejėgė ir policija.

"Aš negaliu naudotis nei virtuve, nei tualetu, nei vonia. Darbo neturintis nuomininkas mane nuolat muša. Durys į man priklausančius kambarius yra sukapotos, stiklai sudaužyti. Kai tas žmogus būna neblaivus, nuogas stovi prie mano kambario durų ir prašosi įleidžiamas", - kalbėjo moteris, rodydama sukapotas duris, išdaužytus stiklus, prišnerkštą virtuvę ir apdergtą vonios kambarį.

Moteris skundžiasi bijanti maudytis vonioje, nes ją persekioja kaimynas. Be to, ji stebisi, kodėl jai vienai tenka mokėti už komunalinius patarnavimus, jei butas priklauso dviem asmenims?

Savo ruožtu vadinamasis nuomininkas kaltina Stefaniją O. pamišimu. "Ji yra psichinė ligonė. Vyras ją todėl ir metė, kad ji yra protiškai nesveika. Sūnus jos taip pat beprotis. Paklauskite, ko tik norite", - šaukė vyriškis ir užtrenkė duris į savo kambarį.

Prieš keliolika metų Stefanija O. išsiskyrė su vyru ir pasidalijo užgyventą butą. Buvęs vyras butą pardavė. Po kurio laiko bute savo buveinę įregistravo komercinė įmonė (pavadinimas redakcijai žinomas). Tada, pasak Stefanijos O., ir prasidėjo visos bėdos.

"Įmonės savininkas Mindaugas Barauskas savo buveinę čia įkūrė be mano sutikimo. Pradėjo nuolat eiti registruoti laiškai, skirti tai įmonei. Dabar ta firma paskelbta nemokia ir areštuotas jos turtas, taip pat ir butas. O jame aš, kaip bendrasavininkė, gyvenu iki šiol. Tačiau vis gaunu grasinančio pobūdžio antstolių raštus, pagal kuriuos aš turėčiau nedelsiant iš buto išsikraustyti", - piktinasi moteris.

Pasak Stefanijos O., skolų prislėgta M. Barausko įmonė buto dalį perleido kažkokiems fiziniams asmenims, kurie čia ir įleido gyventi triukšmingąjį nuomininką.

"Kreipiausi į Registrų centrą, kad tą įmonę išregistruotų. Tačiau nuolat gaunu neigiamus atsakymus. Esą tam reikalingas įmonės savininko sutikimas. O jo aš neturiu. Tačiau kaip jis galėjo bendrame bute įregistruoti įmonę neturėdamas mano sutikimo, lieka neaišku", - stebisi moteris.

Nei M. Barauskas, nei minėtoji komercinė firma nepasiekiama jokiais telefonais. Oficialiuose dokumentuose nurodoma, kad ši firma iš tiesų registruota tame bute, kuriame iki šiol lyg šuo su kate gyvena Stefanija O. ir jos kaimynas.

Moteris tvirtina bandžiusi nuomininką "iškrapštyti" padedant Valstybinei mokesčių inspekcijai (VMI). Tačiau, pasak moters, jai buvo atsakyta, kad ši institucija dėl "tokių niekų" galvos nekvaršina.

Šioje situacijoje bejėgė ir policija. Nuovados, kurios teritorijoje ir gyvena Stefanija O., viršininkas Gintaras Lasickas teigė šią moterį gerai pažįstąs, tačiau daugiau apie jos bėdas kalbėti nenorįs.

"Tos temos aš nenoriu eskaluoti. Jūs pakalbėkite su ja, su kaimynais ir viskas bus aišku. Vadinamąjį nuomininką tikrino ir VMI darbuotojai. Jis turi nuomos sutartį, tad prikibti nėra prie ko", - lakoniškai atsakė G. Lasickas.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder