Tik kas antras lietuvis patenkintas savo profesija ir darboviete

Tik kas antras lietuvis patenkintas savo profesija ir darboviete

Pasirinkta profesija ir darboviete visiškai patenkinti yra 53 proc. profesinės savanorystės projekto "Kam to reikia?!" atliktos apklausos dalyvių. Beveik trečdalis (31 proc.) respondentų norėtų kitos darbo vietos, o 16 proc. rinktųsi visai kitą profesiją.

Beveik pusė (48 proc.) apklaustųjų teigia, jog finansinio stabilumo praradimas yra pagrindinė priežastis, dėl kurios jie nesiryžta keisti nemėgstamos profesijos.

Kiti dažniausiai minimi argumentai buvo žmonių įsitikinimas, jog jau per vėlu keisti profesinę sritį (17 proc.), nežinojimas kuo užsiimti gyvenime (16 proc.) arba tiesiog pokyčių baimė (13 proc.). 5 proc. respondentų mano, kad daugelį sulaiko reikalavimas įgyti papildomą išsilavinimą.

66 proc. apklausos respondentų teigė mėgstantys savo darbą. Trečdalis atsakė, jog ne visuomet yra patenkinti, o 2 proc. prisipažino negalintys pakęsti savo darbo.

Tyrimas parodė, kad tik 45 proc. respondentų šiuo metu dirba pagal įgytą specialybę.

Apklausa buvo atlikta naudojantis tarptautine mobiliąja programėle išmaniesiems telefonams "Omnitel Trends". Iš viso apklausti 439 respondentai.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder