Ten kur ritosi moliūgai, puikavosi pyragai ir prizais lijo

Ten kur ritosi moliūgai, puikavosi pyragai ir prizais lijo

Kai tiek daug progų – negali nesusirinkti mokyklos kieme, nusprendė Klaipėdos „Vaivorykštės tako“ vidurinės mokyklos bendruomenė. Nešini moliūgais ir pyragais mokyklos moksleiviai, mokytojai ir tėveliai praėjusį savaitgalį rinkosi į jau tradicine tampančią Rudens gėrybių šventę.

<text>Dar kartą su profesine švente buvo pasveikinti mokytojai, pagerbta ir šv.Pranciškaus diena. Apie šį šventąjį vaikai išgirdo iš paties pranciškonų vienuolio, brolio Benedikto, kuris ne tik šmaikščiai atsakė į vaikų klausimus, patarė nuo ligų ir pikto saugotis česnakais, bet ir su malonumu išragavo mamų pagamintų rudeniškų pyragų. Beje, šiemet stalai lūžo nuo pyragų gausos. Mamos rudens pyrago konkursui pagamino net 27 pyragus. Čia puikavosi ir „Vyrų tortas“, ir „Šokoladinė širdis“, „Edeno sodas“, „Obuolio ir riešuto draugystė“, „ Morkų paslaptis“ - pyragų pavadimimai išradingumu nenusileido puošnumui bei skoniui. Išlaikyti pyragus iki šventės galo buvo gana sudėtinga užduotis. Bet galiausiai suvalgyti buvo visi pyragai. Kaip ir kiti saldūs prizai, gauti už dalyvavimą linksmosiose moliūgų ridenimo, nešiojimo estafetėse, buviakasio rungtyje, obuolienės valgymo konkurse.

Beje, išbandymų neišsigando ne tik moksleiviai, kaip lygūs su lygiais iki pergalės rungtyniavo ir linksmoji tėvelių komanda. Šventės svečiai galėjo taip pat išbandyti įvairius klasių paruoštus atrakcionus – išmėginti savo miklumą ar taiklumą, bei pasidžiaugti moksleivių paruoštomis rudeninėmis puokštėmis ar net rudens instaliacijomis.

Labiausiai, aišku, laukta Laimės šulinio loterijos. Juk ne kasdien gali laimėti šeimyninę picą, ar pakvietimą į laipynių parką.Mokytoja Indrė džiaugėsi dukros laimėta nauja įname – akvariumo žuvyte, pirmokas Matas iškart pabandė paskraidinti laimėtą aitvarą, o antrokas Ernandas laimėtu prizu žadėjo pasidalinti su draugais – jam atiteko didžiulis obuolių maišas.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder