"Supermiestas": pirmasis raundas sėkmingas

"Supermiestas": pirmasis raundas sėkmingas

"Būti klaipėdiečiu - tai ir statusas, ir legenda ir garbė", - sakė patyrusi pirmąjį kovos krikštą LNK televizijos projekte "Supermiestas" dalyvaujanti uostamiesčio komanda "Meridiano" burlaivyje susitiko aptarti tolimesnės kovos, kurioje varžysis su dešimčia šalies miestų, tikslus bei ambicijas.

"Pernai išlaikiau antrojo vairininko teises, kad gaučiau pirmojo, reikia laukti du metus. O klaipėdiečių komandos kapitonu tapau iškart. Džiaugiuosi suteikta galimybe. Aš iš karto pasakiau "taip", nebuvo abejonių dėl kovos už savo brangiausią gimtąjį miestą prie jūros - nesvarbu,ar čia būtų trys trobos, ar tik Debreceno gatvė. Atėjau ne kovoti ar laimėti prieš kitus miestus, bet visai Lietuvai parodyti, kad mes turime labai daug talentingų žmonių ir galime pravesti televizinę ekskursiją pro Dramos teatrą, Muzikinį teatrą, dainuojančius žmones - visas savo gėrybes parodyti", - juokavo komandos kapitonas aktorius Giedrius Savickis, pasidžiaugęs, kad prieš porą dienų komandų prisistatyme vykusi pirmoji kova pasisekė, ją laimėjome.

Beveik prieš 4 metus tapusio supermiestu Klaipėdos merui Vytautui Grubliauskui teko nušviesti laidoje tvyrojusią atmosferą, pasakyti, ar dalyvių akyse tebedega ugnelės.

"Dalyvaujame socialiniame projekte, kuris mano įsitikinimu yra daugiau negu projektas. Tai puiki galimybė telktis miesto bendruomenei, pasijusti viena didele gražia šeima. Jeigu lygintume filmavimą prieš 4 metus ir pirmąjį - šios laidos, tvyrojo ta pati laisva klaipėdietiška dvasia. Visi jautėsi gana atsipalaidavę, net ir būsimos mamytės, kurių apsuptyje sėdėjau, spinduliavo gera energija, ir pirmąkart gyvenime mačiau unikalų chorą, kuris, sakyčiau dainavo "dvigubais" ar "trigubais" balsais", - sakė V. Grubliauskas, pažymėjęs, jog ta įgula, kuri atvedė miestą į pergale prieš 4 metus, paliko gerą aurą ir nusiteikimą. Pasidžiaugė dabartinės komandos kapitono gebėjimu improvizuoti, žaismingumu, niekur nepaslepiamu "klaipėdietiškumu", kuris intetelektu bei iškalba paguldė ant menčių kitų komandų kapitonus. Meras palinkėjo, kad prisiėmus atsakomybę už didį siekį, ir pastebėjo, jog laimėti antrą kartą bus nepalyginti sunkiau negu pirmąjį. Tačiau jis tikisi, jog mūsų komandą aistringai bei azartiškai palaikys jos gerbėjai, nes ji to verta.

Buvę ir esantys vairininkai

Pirmojo televizijos projekto "Supermiestas" kapitonas dainininkas Simonas Donskovas, prieš pasidalindamas prisiminimais, sakė, kad džiaugiasi, jog jį pakeitęs G. Savickis yra supertalentingas žmogus, kuris, padedamas profesionalių ir patyrusių prodiuserių, visų kolektyvų, atves mus į pergalę. Jis sakė, kad kova bus nelengva, nes talentingų žmonių yra ne tik Klaipėdoje, laukia juodas darbas. Po pirmojo filmavimo bus ir dvidešimt pirmas. Jam yra didžiulė laimė, kad, laimėjusi pirmąjį projektą, komanda miestui galėjo įteikti dovanų: televizorių vaikų globos namams, šiuolaikišką žaidimų aikštelę. Juokavo, kad komanda liks nesuprasta, jeigu grįš laimėjusi antrąją vietą.

"Aš ramiai miegosiu, ir jeigu Mėnulis ten jums bus juodas, mes su miestiečiais, sėdę į autobusus, atskubėsim to Mėnulio sutaikyti su Saturnu ir su Marsu", - sakė S. Donskovas.

"Nors sako, kad gražu dalyvauti, man svarbu laimėti. Į aikštelę niekada nėjau pralošti, į studiją to irgi neisiu. Mano sena svajonė buvo dalyvauti kovoje už miestą ne tik rungrynėse, man įdomu, esu labai patenkintas", - sakė ilagmetis Lietuvos nacionalinės rinktinės kapitonas Tomas Danilevičius, kurio dėka komanda gerais rezultatais nugalėjo sportinėje rungtyje. Kokia ji buvo, tegu lieka intriga žiūrovams, kaip ir projekto naujovė - išradinga provokacija klaipėdiečiams. Tik užsiminsime, jog, LNK televizijai tą provokacinę akciją įvykdžius, eilinis klaipėdietis pilietišku poelgiu apgynė miesto garbę.

Vienas kumštis

Į nacionalinę areną žengiantiems klaipėdiečiams padėkojo projekto ideologas prodiuseris Gintaras Bendžius, priminęs, kas "Supermiesto" uostamiesčio komandą ištikimiausiai palaikė nuo pat pirmų žingsnių - 2011 metų ir dabar yra kartu su mumis.

"Tai - žiniasklaidos atstovės Dalia Grikšaitė ir Jolanta Juškevičienė, Klaipėdos asociacijos "Mano miestas", administruojančios ir remiančios šį projektą, prezidentė Virginija Beliauskienė ir Raimonas Beliauskas, vienas iš patriotiškiausiai nusiteikusių rėmėjų verslininkas Aidas Kaveckis, palaikymo komanda bei jos atributika jūrine tematika besirūpinantys Darius Rekis ir Remigijus Žiogas. Projektą šviežiomis idėjomis palaiko Inga Grubliauskienė ir režisierius Vaidas Kvedaras", - sakė G. Bendžius. Jis pabrėžė, jog nieko nėra svarbiau už kiekvieną gėrio smiltelę, skirtą savo miestui. Prisiminęs, kad pirmojoje "Supermiesto" laidoje klaipėdiečiai, neslėpdami, kad turi plačią širdį, komisijai ir varžovams simboliškai padovanojo po žuvį - tarsi Klaipėdos kvapą, šį kartą rengiama tam tikrų staigmenų. Juokavo, kad mes nuvešime į sostinę ir pajūrio smėlio, ir oro. Būsimų mamyčių chorui pirmojoje laidoje sudainavus hitą "Aš esu mažas", kitoje, "Talentų rungtyje", išgirsime miesto dainininkų, garsinančių Klaipėdos vardą pasaulyje, balsus. Skries Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro baleto šokėjai, pasirodys legendinis sportinių šokių kolektyvas "Žuvėdra".

"Aš pasidžiaugčiau tuo, jog mes, gyvenantys viename mieste, turime savo rūpesčius, savo darbus, tačiau šis projektas mus labai suvienija ir suartina. Man didelė garbė susipažinti su projekto dalyviais Tomu Danilevičiumi ir Giedriumi Savickiu, kuriuos iki šiol pažinojau tik iš jų darbų. Miestas tampa draugiškesnis, kelia pasididžiavimą tai, jog niekas neprisidengia "žvaigždžių" ar visuomeniniu statusu, esame vienas kumštis - tai didžiausias projekto privalumas", - sakė kitas projekto prodiuseris Mindaugas Bendžius.

Smagu, jog laidos stebėtojų "štabas" bus Friedricho pasažo smuklėje, kur, surėmę pečius, aistruoliai galės stebėti rungtis. Juk būtent žiūrovų balsai lems pergalę.

Kovo mėnesį prasideda pusfinalių kovos, projektas truks iki balandžio 26 d. vyksiančio finalo, kuriame, nebūsime kuklūs, sujungus stipriausias talentų pajėgas, Klaipėda taps supermiestu.

Projekto ir talentų partneris: Klaipėdos valstybinio uosto direkcija.

Projekto ir talentų rėmėjai: Klaipėdos ekonominė zona, YAZAK, AB "Klaipėdos energija", "Švyturys", DFDS SEAWAYS ir kt.

Klaipėdiečiai užsidegę kovoti už supermiesto vardą

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder