Smiltynės mišką gelbsti ir puoselėja bendrovės "Philip Morris Lietuva" darbuotojų rankos

Smiltynės mišką gelbsti ir puoselėja bendrovės "Philip Morris Lietuva" darbuotojų rankos

Šeštadienį, spalio 1 d., bendrovės „Philip Morris Lietuva“ darbuotojai ir jų šeimų nariai Smiltynės miškuose gelbės gaisro nuniokotuose plotuose atsodintus pušų sodinukus. Savanoriai talkininkai, specialiai paruoštu mišiniu rankomis aptepdami kiekvieną medelį, padeda pušelėms apsisaugoti nuo jaunus jų ūglius itin mėgstančių stirnų.

Smiltynės girininkas Romas Andrusevičius džiaugiasi, jog jau gražia tradicija tapo tai, kad „Philip Morris Lietuva“ siūlo savo pagalbą ir noriai talkina. “Tai nuoširdi draugystė. Prieš porą metų šios kompanijos darbuotojų rankomis buvo aptepta apie 40 tūkstančių medelių ir tai nėra lengvas darbas. Savanorių sulaukiame nedažnai, todėl tikiuosi, kad šis gražus pavyzdys paskatins ir daugiau miestiečių bei regione veikiančių įmonių aktyviai puoselėti mūsų miškus.“ – sakė Romas Andrusevičius.

Anot, „Philip Morris Lietuva“ fabriko direktoriaus Ivan Kubiček, smagu, kai darbuotojai patys imasi iniciatyvos globoti savo šalies aplinką. „Po gaisro 2005 metais įmonė ne tik skyrė finansinę paramą (25.000 Litų), bet ir subūrė darbuotojų ratą, kurie kelis savaitgalius, laisvu nuo darbo metu atsodino apie 9000 medelių. Nuo tada Philip Morris darbuotojai ir jų šeimos padeda prižiūrėti net keturis kartus didesnį plotą (apie 6 ha). Džiaugiuosi, kad esame aktyvūs bendruomenės nariai ir aktyviai dalyvaujame įvairiose savanoriškose programose.“ – sakė „Philip Morris Lietuva“ fabriko direktorius.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder