Šis pirmadienis nesėkmingiausia metų diena?

Šis pirmadienis nesėkmingiausia metų diena?

Tuščios sąskaitos banke, kova su švenčių metu priaugtais kilogramais, nesėkmės mėginant tesėti pažadus – pošventinis psichologinis nuosmukis yra gerai žinoma diagnozė medikams. Tačiau kasmet pagal formulę apskaičiuojamas ir „liūdnasis pirmadienis“ – „juodžiausia“ metų diena, rašo 15min.lt.

Šiemet jis bus sausio 21 dieną. Kardiffo universiteto mokslininko išvestoje formulėje atsižvelgiama į oro sąlygas, skolas, nuo Kalėdų praėjusį laiką, laiką, kai sulaužėte naujamečius pažadus, motyvacijos laipsnį ir poreikį imtis veiksmų.

Psichologai sako, kad net ir smulkmenos padeda išvengti „juodos“ depresijos. Pavyzdžiui, reikėtų rengtis šviesiais rūbais, kuo daugiau laiko praleisti lauke ar bent prie lango.

Psichologai sausį įvardina kaip sunkiausią metą. Būtent tada suintensyvėja jų darbotvarkė, sulaukiama daugiau pagalbos prašančiųjų skambučių. „The Telegraph“ pažymi, kad sausio mėnesiui tenka net 65 procentai porų skyrybų. Aiškinama, kad taip tikriausiai nutinka todėl, kad gruodį visi būna labai užsiėmę, o metų pradžioje energija „nusėda“, aplinka pradeda erzinti, o tuomet ir prasideda barniai. Negelbsti ir tai, kad dažniausiai laiką leidžiame užsidarę namuose, o ne linksminamės su draugais.

 

 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder