Senjorams - nemalonus delfinariumo siurprizas

Senjorams - nemalonus delfinariumo siurprizas

Uostamiesčio politikai 2015-uosius metus paskelbė Senjorų metais ir pažadėjo surengti ne vieną malonią staigmeną. Deja, ne visos staigmenos būna malonios. Pakviesti į delfinariume vykusį renginį, senjorai skaudančia širdimi turėjo palikti salę, nes jiems neatsirado sėdimų vietų.

Kovo 14 –osios senjorai nekantriai laukė: pagaliau ir jie galės pamatyti neįtikėtiną reginį – LRT projekto „Žvaigždės ir delfinai“ filmavimą. Daugiau nei prieš mėnesį Pagyvenusių žmonių asociacijos prezidentė Kristina Buslajeva pranešė, kad pagyvenusių žmonių kolektyvams organizuojama išvyka į Klaipėdos delfinariumą, renginys kainuos tik 3 eurus, nes tai - delfinariumo dovana senjorams.

Iš anksto buvo sudaryti sąrašai, kiek žmonių iš kokių senjorų klubų nori vykti. Taip pat pranešta, kad į delfinariumą atvykti nusipirkti bilietų reikia anksčiau, kas ir buvo padaryta.

Senjorų klubo „Rūta“ narės Onutės Šležienės teigimu, klubo nariai nustebo, kai visiems 40 senjorų buvo paduotas tik vienas bilietas, vietos nenurodytos, nes jų, pasirodo, nėra. Ir vis dėlto tikėtasi, kad bent tie senjorai, kurie gana garbingo amžiaus arba neįgalūs, gaus kur prisėsti. Deja. Durų į renginio salę niekas neskubėjo atidaryti, nors buvo matyti, kad kažkas pro kažkur vis patenka.

„O kai 14.30 val. durys buvo atidarytos, galima padėkoti tik Dievui, kad neįvyko nelaimė. Laukusi žmonių minia pasileido siauru koridoriumi į salę, nublokšdama ne vieną vos išsilaikiusį ant kojų senjorą. Ir čia prasidėjo "kova už būvį". Argi senjorams rungtyniauti su jaunais žmonėmis? Galbūt 4-6 senjorai iš 40 ir surado kokią vietelę pailsinti savo senus kaulus ir ramiai pažiūrėti renginį. O kiti? Ne visi pajėgūs išstovėti daugiau nei pusantros valandos, todėl pro tarpelį žvilgtelėję į delfinus, skaudančia širdimi, kad taip buvo pasityčiota iš senjorų, paliko salę“, – nemaloniais įspūdžiais dalijosi O. Šležienė.

„Noriu priminti, kad čia ne 14–18 metų amžiaus moksleiviai, o garbaus amžiaus žmonės, todėl gerbkime jų amžių. Jeigu jau skelbdami Senjorų metus norime ką nors gero šiems žmonėms padaryti, tai darykime iš širdies. Tada senjorams neteks nusivilti, jie tikrai jaus dėkingumą jums“, - ragina O. Šležienė.

"Ne visi pasižymi aukšta kultūra"

Lietuvos jūrų muziejaus Ryšių su visuomene skyriaus vedėja Nika Puteikienė VE.lt teigė, kad delfinariume vykstantys išskirtiniai LRT projekto “Delfinai ir žvaigždės“ pasirodymų filmavimai sutraukia labai daug lankytojų. Per paskutiniuosius filmavimus į salę, deja, nebetilpo visi norintys.

Minėtai senjorų grupei esą buvo sudaryta galimybė įsigyti bilietus lengvatinėmis sąlygomis – po 3 eurus, negarantuojant sėdimos vietos.

„Apgailestaujame, kad ne visi delfinariumo lankytojai pasižymi aukšta kultūra ir pagarba vyresniesiems, nepraleisdami jų pirmų pro duris į salę bei neužleisdami vietos jiems salėje.

Į projekto „Delfinai ir žvaigždės“ filmavimus atvyksta tūkstantis lankytojų. Tokiame sraute sunku išskirti senjorų grupę, kuriai reikalingas papildomas dėmesys, garantuojantis patogų patekimą į salę ir galimybę užimti sėdimą vietą. Pasirengimas filmavimui, repeticijos reikalauja papildomo laiko, todėl delfinariumo salė yra atidaroma tik likus 45 minutėms iki pasirodymo. Žmonės, kurie į salę įėjo anksčiau, yra projekto kūrybinės ir techninės grupės nariai.

Beje, įprastiniai delfinų pasirodymai (be žvaigždžių) vyksta sklandžiai, visiems lankytojams užtenka sėdimų vietų.

Lietuvos jūrų muziejus, siekdamas, kad lankytojai nepatirtų panašių problemų, kaip tik dabar diegia naują elektroninę bilietų pardavimo sistemą, kuri pradės veikti jau sezono pradžioje. Jos dėka bilietus su nurodytomis vietomis bus galima įsigyti internetu iš anksto.

Apgailestaujame, kad garbūs klaipėdiečiai liko nusivylę apsilankymu projekte „Delfinai ir žvaigždės“.  Muziejus tobulina bilietavimo ir lankytojų aptarnavimo sistemą ir tikisi, kad tokie nesusipratimai ateityje nepasikartos“, - incidentą komentavo N. Puteikienė.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder