Savaitę vaikai patirs pažinimo stebuklą

Savaitę vaikai patirs pažinimo stebuklą

Klaipėdoje jau septintus metus iš eilės vyks stovykla „Pažinimo stebuklas“, skirta dalinę regos negalią turintiems vaikams. Stovyklos metu vaikai turės galimybę ne tik užsiimti įdomia integruotos edukacijos veikla, bet ir pabendrauti su įvairiais įdomiais žmonėmis.

Šiemet vaikų stovykloje „Pasaka“ įvyko stovyklos, skirtos vaikams, turintiems regos negalią, atidarymas. Jos metu tėvelius ir vaikus džiugino jaunimo grupių pasirodymai. Muzikai skambant atsirado proga pabendrauti su žmonėmis, kurie prisidėjo prie šios dovanos vaikams ir jų tėveliams suteikimo ir organizavimo.

Savanoriaujanti pedagogė Daiva pasakojo, kad vaikus pažįsta jau septynerius metus, o su kai kuriais jie yra nuo pat gimimo. Jos žodžiais, panašių stovyklų, kur tėveliai gali gyventi kartu su vaikais, yra mažai. Daugiausiai tai yra dienos centrai, o „Pažinimo stebuklas“ stovyklos suteikia vaikams visai kitokių įspūdžių.

Per savaitę laiko vaikai turės galimybę susitikti su „Antlanto“ futbolo klubo sportininkais, pabendrauti su lengvaatlete Ramūne Adomaitiene ir jos trenere Algina Vilčinskiene, išgirsti įkvepiančių istorijų iš žmonių, kurie artimųjų palaikomi sugebėjo turėti aukštų pasiekimų nežiūrint negalios.

„Tokie susitikimai labai praturtina vaikus, jie gali pamatyti, kad jie gali turėti sėkmingą karjerą ir užsiimti tuo, kuo jie nori. Džiugu stebėti, kaip sustiprėja vaikų savivertė“, – pasakojo pedagogė.

Viena iš veikloje dalyvaujančių mamų, Asta, papasakojo, kad įvairios ekskursijos ir išvykos palieka vaikams begalę taip jiems reikalingų įspūdžių, kurie išlieka visiems metams. Taip pat, jos žodžiais, labai svarbu yra tai, kad savaitės metu vaikai susiranda draugų, su kuriais vėliau palaiko ryšį ir bendrauja. „Tėveliams taip pat yra naudos, jie pasidalina kasdieniais rūpesčiais“, – sako Asta.

Pedagogų padedami vaikai galės užsiimti įvairia menine veikla, šokinėti ant batuto, žaisti sportinius žaidimus. Vaikučiai taip pat turės galimybę pabūti prie jūros, pakvėpuoti grynu oru.

Stovykla yra organizuojama „Rotary“ klubo lėšomis. Šiemet stovykla sugebėjo pakviesti per septyniasdešimt vaikų. Prie pažinimo stebuklo suteikimo vaikams gali prisidėti visi norintys, nes stovyklą planuojama organizuoti ir kitais metais. 

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder