"Rožių planetos" vaikai pramogavo dinozaurų parke

"Rožių planetos" vaikai pramogavo dinozaurų parke

Trečiadienį autizmo spektro sutrikimų turintys vaikai laiką praleido Klaipėdos rajone esančiame dinozaurų ir atrakcionų parke "Dino.lt Radailiai". Pramogų parkas padovanojo vaikams nemokamą ekskursiją ir žaidimus dinozaurų apsuptyje.

Išvyka į "Dino.lt" pramogų parką - tai dalis vasaros stovyklos "Rožių planeta", autizmo spektro sutrikimų turintiems vaikams. Dinozaurų parke vaikai ir stovyklos savanoriai dalyvavo mokomojoje ekskursijoje, o po jos jų laukė pramogos ir skanus maistas.

VšĮ "Elgesio sprendimai" direktorė, taikomojo elgesio analizės terapeutė Rita Karvelienė, Klaipėdoje įkūrusi autizmo centrą, dėkojo "Dino.lt Radailiai" pramogų parkui už suteiktą galimybę neįgalumą turintiems vaikams jame apsilankyti ir daugiau sužinoti apie dinozaurus bei pasilinksminti.

PRAMOGOS. Vaikai pramogų parke sulaukė nemokamos ekskursijos ir žaidimų.

"Šių vaikų šeimos negali sau leisti atvykti į šį parką, nes neįgalaus vaiko išlaikymas labai brangiai kainuoja. Tėvams reikia mokėti už logopedus, įvairiausius specialius užsiėmimus, todėl tikrai neturi galimybės pramogauti", - sakė R. Karvelienė.

"Dino.lt Radailiai" pramogų parko direktorė Vita Aušrienė džiaugėsi, kad autizmo spektro sutrikimų turintys vaikai išvykoje pasijautė lygiaverčiais.

"Jiems turi būti suteikiamos vienodos sąlygos matyti tą patį, jausti tą patį, būti kartu su kitais vaikais. Niekada nežinai, kas pačiam gali atsitikti. Neįgaliuosius reikia integruoti į visuomenę, nes jie yra lygiaverčiai", - sakė ji.

Autizmo spektro sutrikimų turinčių vaikų lavinimo organizacija "Elgesio sprendimai" jau trečią vasarą prie Klaipėdos Šv. Pranciškaus Asyžiečio koplyčios rengia stovyklą "Rožių planeta". Ši stovykla trunka 7 savaites ir yra skirta ugdyti autistų vaikų įgūdžius. Mokslo metais organizacija rengia mažas stovyklėles savaitgaliais, kad vaikai toliau tęstų lavinimosi procesą.

"Vaikai daug pasiekia stovyklėlių metu. Jie linkę būti uždari, nebendrauti vienas su kitu. Po pirmosios stovyklos jie pradeda daugiau bendrauti su kitais, darželiuose nelieka baimės triukšmui", - pasakojo R. Karvelienė.

DŽIAUGSMAS. "Elgesio sprendimų" direktorė Rita Karvelienė džiaugėsi, kad vaikai turėjo galimybę gerai praleisti laiką.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder