Rotarietės skatins vaikų globą

Rotarietės skatins vaikų globą

Aktyvios klaipėdietės ryžosi pradėti ambicingą iniciatyvą - skatinti visuomenę globoti vaikus. Klaipėdos Rotary klubo "Karalienė Luizė" narės rugsėjo 28 d. organizuoja konferenciją, kuri išgrynins problemas, trukdančias mažinti vaikų globos namuose augančių vaikų skaičių, leis pažvelgti į globos procesus globėjų akimis, įsigilinti į vaiko būsenas, išgirsti valstybės viziją.

Konferencijoje pranešimus skaitys valstybės ir vietos valdžios atstovai, vaikų psichologė, globėjai ir visuomenininkai, buvę Vaikų globos namų auklėtiniai.

"Tikiuosi, kad išgirsime vieni kitus ir rasime atsakymus, kaip sustiprinti visuomenės tikėjimą, kad globoti vaiką - nors dažnai nelengva, bet įkvepianti misija" - sako dviejų vaikų globėja, Klubo narė Enrika Mažeikienė.

"Draugaujame su "Ryto" globos namų auklėtiniais dovanodami jiems bendravimo džiaugsmą. Daugiau nei metus svarstėme, ką galėtumėme padaryti daugiau ir nusprendėme imtis globos skatinimo. Mūsų tikėjimą sėkme stiprina ir klubo sesė Enrika, kuri jau globoja du paauglius berniukus" - džiaugiasi Klubo prezidentė Virginija Beliauskienė.

Renginio iniciatorės įsitikinusios, kad įsisenėjusias valstybės žaizdas turėtų padėti gydyti ir visuomenė. Todėl Klaipėdos Rotary klubas "Karalienė Luizė" jungiasi prie LR Prezidentės Dalios Grybauskaitės iniciatyvos "Už saugią Lietuvą", kuri kviečia bendromis pastangomis keisti Lietuvą.

Į konferenciją kviečiami visi, kurie nori išgirsti, suprasti ir prisidėti prie gerų darbų - padėti įkvėpti globoti.

Renginys vyks rugsėjo 28 d. (trečiadienis) 14-17 val. Klaipėdos Universiteto Mažojoje Auloje (pastatas su laikrodžiu), Herkaus Manto g. 84.

Registracija vyksta iki rugsėjo 23 d. el.paštu: [email protected]

Vietų skaičius ribotas.

Daugiau info: tel. 861370337 Jolanta Braukylienė, RK "Karalienė Luizė" narė

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder