Prezidentė atidarė akciją "Darom 2017"

Prezidentė atidarė akciją "Darom 2017"

Nacionalinė akcija DAROM jau šį šeštadienį, balandžio 22 dieną, kviečia visus, pilietiškai nusiteikusius, susitvarkyti aplinką. Iniciatyvą palaikanti LR prezidentė Dalia Grybauskaitė DAROM akciją atidaro jau šiandien -  balandžio 20 dieną (ketvirtadienį) simboliškai pasodindama medelius (Vasaros g. 5, Vilnius), taip ragindama visus lietuvius imtis iniciatyvos tvarkant bei gražinant savo aplinką.

Pagrindinė DAROM akcijos informacija

Oficialius nacionalinės DAROM akcijos tvarkymosi taškus savo savivaldybėje rasite akcijos puslapyje (http://mesdarom.lt/darom-2017/tvarkymo-taskai.html) ir savo savivaldybių internetiniuose puslapiuose.

Būtent iš šių taškų bus išvežami DAROM maišai ir kitos surinktos atliekos į sąvartynus akcijai pasibaigus. Atvykę dalyviai į DAROM taškus, gaus raudonuosius tvarkymosi maišus, tačiau darbo saugos priemonėmis DAROM organizatoriai prašo pasirūpinti patiems (pirštinėmis, guminiais batais, kremu nuo saulės, apsauga nuo erkių).

Taip pat visi galintys ir norintys kviečiami po tvarkymosi atvykti į Uno Parką (Lizdeikos g. Antakalnis, Vilnius), kuriame vyks viešas DAROM piknikas.

SVARBU
Primename, jog DAROM akcijos metu yra tvarkomos tik viešos vietos, o atliekos bus išvežamos tik iš oficialių Darom tvarkymosi taškų. Prašome nepalikti atliekų maišų sukrautų bet kur, nes akcijos organizatoriai apie juos nėra informuoti ir negalės pasirūpinti išvežimu. Tokie maišai gali ilgai užsigulėti, o juose esančias atliekas gali vėl išnešioti laukiniai žvėrys. Ne Darom taške surinktų atliekų išvežimu reiktų pasirūpinti patiems.

Deja, dažnai pasitaiko, kad šia akcija pasinaudoja žmones, norintys atsikratyti savo asmeninių atliekų: iškrausto savo sandėliukus, o atliekas atveža į DAROM tašką. Primename, jog asmenines stambiagabarites atliekas gyventojai turėtų atvežti į atliekų priėmimo aikšteles. Iš fizinių asmenų stambiosios atliekos yra priimamos nemokamai.

Jau galite įsigyti raudonuosius DAROM maišus!

Ieškokite specialių DAROM maišų visuose didžiuosiuose prekybos centruose. Maišai yra pagaminti iš 100 proc. perdirbto plastiko žaliavos, dideli ir stipresni nei įprastai, todėl juos galėsite naudoti ir tvarkydami savo namus, sodus. Pirkdami šiuos maišus prisidėsite prie DAROM organizacijos iniciatyvų įgyvendinimo.

Sekite naujienas Mes Darom Facebook puslapyje, o visą reikalingą informaciją rasite www.mesdarom.lt.

DAROM IR GAMTA TAU PADĖKOS!

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder