Paimtų vaikų mamai leista grįžti į šeimą

Paimtų vaikų mamai leista grįžti į šeimą

Kaunietė Eglė Kručinskienė galės grįžti į šeimą, iš kurios buvo paimti vaikai, pranešė prokurorė.

„Vaiko motinai ikiteisminio tyrimo metu pareikšti įtarimai, taip pat paskirti įpareigojimai nebendrauti ir neieškoti ryšių su vaiku ir nesilankyti jo gyvenamojoje vietoje, tačiau gautas prašymas pakeisti kardomąją priemonę. (...) Priimtas sprendimas pakeisti kardomosios priemonės sąlygas, panaikintas draudimas bendrauti su vaiku“, – žurnalistams ketvirtadienį pranešė Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros Ketvirtojo skyriaus vyriausioji prokurorė Daiva Brudnienė.

Pasak jos, sprendimas priimtas atsižvelgus į gautą papildomą informaciją iš Vaiko teisių skyriaus.

„Aplinkybės iš tiesų pasikeitė, gauta papildoma informacija iš Vaikų teisių apsaugos skyriaus, taip pat įvertinti visi surinkti duomenys ir išnagrinėtas prašymas“, – sakė prokurorė.

Ji nedetalizavo, kokius duomenis teisėsaugai pateikė vaiko teisių specialistai.

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas rugsėjo 29 dieną, gavus duomenų iš praeivio, kuris pamatė moterį, galbūt smurtavusią prieš vieną iš savo mažamečių vaikų.

Moteriai pareikšti įtarimai ir paskirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti. Taip pat jai buvo apribota galimybė bendrauti su vienu iš vaikų.

Tarnyboms nusprendus vaikus iš šeimos paimti, ši istorija sulaukė didelio visuomenės dėmesio.

Vaikų teisių specialistai sako, kad mažamečiai iš šeimos paimti dėl jiems grėsusio pavojaus, šeimai nesutikus bendradarbiauti su policijos pareigūnais, vaiko teisių apsaugos darbuotojais, tačiau pripažįsta, kad reaguojant į situaciją buvo padaryta klaidų.

Ketvirtadienį vaikai grąžinti tėvui, kauniečiai teigia sutinkantys laikytis visų jiems numatytų sąlygų: lankyti pozityvios tėvystės kursus, patys konsultuotis su psichologais ir leisti psichologams bendrauti su vaikais.

Pasak prokurorės, ikiteisminis tyrimas yra tęsiamas, šiuo metu tikslinami duomenys dėl fizinių bausmių taikymo šeimoje. Teisėsauga taip pat yra gavusi specialistų išvadą, kad mažamečiui berniukui buvo padarytas nesunkus sveikatos sutrikdymas.

Prokurorai taip pat yra gavę praeivio nufilmuotą medžiagą, kai buvo pranešta apie galimą smurtą.

D. Brudnienė kol kas neprognozuoja, ar byla pasieks teismą.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder