Nuolaidos daugiavaikėms šeimoms: reikia tik valdžios iniciatyvos?

Nuolaidos daugiavaikėms šeimoms: reikia tik valdžios iniciatyvos?

Auginate tris ir daugiau vaikų? Galite pigiau pasikeisti automobilio padangas, o ir maistas bei drabužiai jums kainuos pigiau, sportuoti galėsite iš viso nemokamai. Klaipėdoje kol kas tai skamba utopiškai, bet kai kuriuose Lietuvos miestuose tai jau realybė.

Pavyzdžiui, alytiškiai jau daugia nei pusmetį naudojasi daugiavaikėms šeimoms skirtomis nuolaidų kortelėmis, kurios suteikia joms nemažai privilegijų.

Tokių kortelių tėvai norėtų ir uostamiestyje. Tiesa, bent kol kas šis projektas stringa Savivaldybės koridoriuose.

Ėmėsi iniciatyvos

Dėmesys daugiavaikėms šeimoms, tiesiogiai susijęs su finansine išraiška - ne alytiškių išradimas. Nuolaidų kortelės daugiavaikėms šeimoms jau seniai egzistuoja kitose šalyse. Teigiama, kad Lenkijoje tokia nuolaidų sistema veikia ne atskiruose miestuose, o visos šalies mastu.

Vakarų Lietuvos tėvų forumo pirmininkė Kristina Paulikė pasiūlė ir Klaipėdos savivaldybei pasekti lenkų bei Alytaus pavyzdžiu ir įvesti tokias korteles uostamiestyje. Tačiau, jos nuomone, valdininkai į tai pažiūrėjo pro pirštus.

"Jau praėjusią vasarą domėjausi, kaip kitose šalyse vykdoma šeimos politika. Tuomet sužinojau, kad Lenkijoje visos šalies mastu yra įvestos nuolaidų kortelės daugiavaikėms šeimoms, tad joms kur kas pigiau kainuoja ir viešasis transportas, ir komunaliniai patarnavimai, ir sporto klubai, ir kitos įvairios paslaugos. Tai puiki paskata turėti daugiau vaikų", - pasakojo K. Paulikė.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder