Nuolaidos daugiavaikėms šeimoms: ledai pajudėjo

Nuolaidos daugiavaikėms šeimoms: ledai pajudėjo

Žengiami pirmieji žingsniai, kad ir Klaipėdoje gyvenančios daugiavaikės šeimos, kaip ir alytiškės, galėtų naudotis įvairiomis nuolaidomis.

Išjudinti šią idėją ėmėsi dviejų daugiavaikių uostamiesčio šeimų atstovai - Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas ir Vakarų Lietuvos tėvų forumo pirmininkė Kristina Paulikė. Pirmadienį jiedu susitiko ir aptarė galimą veiksmų planą.

"Džiugu, kad meras supranta daugiavaikių šeimų problemas, juk pats turi tokią šeimą ir žino, ką reiškia pasirūpinti visu būriu vaikų", - po susitikimo su meru pasidžiaugė Kristina Paulikė.

Pasak mero, sutarta, kad pirmiausia reikia sukurti turinį, o nuolaidų kortelė kaip visa ko simbolis jau bus paskutinis etapas.

"Idėja tikrai "vežanti" ir priimtina. Sutarėme paruošti aiškinamąjį raštą ir išplatinti jį potencialiems partneriams, kurie galėtų prisijungti prie šios idėjos įgyvendinimo", - sakė V. Grubliauskas.

Pasak K. Paulikės, kvietimą jungtis prie iniciatyvos verslo atstovams bei viešosioms įstaigoms planuojama siųsti asmeniškai bei skelbti apie tai Savivaldybės puslapyje.

"Kai sulauksime pageidaujančių jungtis, juos sukviesime ir aptarsime formalumus, sutarties sąlygas ir panašiai. Vėliau būtų inicijuojama nuolaidų kortelių gamyba, kurios pavadinimas galėtų būti "Klaipėda - viena šeima", "Klaipėdiečiai - viena šeima" ir panašiai. Ši kortelė būtų skirta šeimoms, auginančioms tris ir daugiau vaikų. Kortelė būtų suteikiama vieneriems metams ir metai iš metų būtų pratęsiama, kol šeimos vaikams sueis 18 metų ir toliau, kol jaunuoliai mokysis mokykloje arba studijuos, iki 26 metų amžiaus", - pasakojo forumo pirmininkė.

Svarstoma, kad nuolaidos galėtų apimti ne tik būtiniausių prekių parduotuves, bet taip pat ir pramogų sferas. Be to, tikimasi, kad lengvatos paskatintų į miestą grįžti emigravusias šeimas.

"Šis projektas būtų tęstinis. Verslo įmonėms tai būtų galimybė parodyti savo socialinę atsakomybę ir prisidėti prie miesto gyventojų skaičiaus didinimo bei pagalbos daug vaikučių auginančioms šeimoms. Verslui tai taip pat būtų puiki reklama. Įsijungusios į iniciatyvą įstaigos kiekvienais metais būtų atitinkamai įvertintos", - pasakojo K. Paulikė.

"Idealu, kad šioje gražioje iniciatyvoje dalyvautų kuo platesnis tinklas partnerių", - antrino meras.

"Vakarų ekspresas" jau rašė, kad nuolaidų kortelių daugiavaikėms šeimoms sistema puikiai veikia Lenkijoje, o visai neseniai, praėjusį rugsėjį, šiuo pavyzdžiu pasekė ir Alytaus miestas. Teigiama, kad šią idėja pavyko įgyvendinti vos per du mėnesius. Šiandien įvairias nuolaidas tris ir daugiau vaikų auginančioms alytiškių šeimoms jau siūlo 43 įmonės bei organizacijos. Įvairiomis nuolaidomis jau naudojasi per 180 Alytaus mieste bei rajone gyvenančių daugiavaikių šeimų, nepaisant jų gaunamų pajamų.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder