Motinos atsikratė vaikų

Motinos atsikratė vaikų

Per kelias dienas Klaipėdoje ką tik gimusių naujagimių atsikratė dvi motinos. Užvakar mergaitė palikta tiesiog daugiabučio namo laiptinėje.

Tiek uostamiesčio medikai, tiek vaiko teisių gynėjai tikina, jog pirmą kartą susidūrė su situacija, kai mažiau nei per savaitę savo ką tik gimusius vaikus likimo valiai palieka dvi motinos.

Užvakar, apie 15 val., visai išnešiotas ir sveikas vyriškos lyties naujagimis rastas Klaipėdos centre, I.Kanto gatvės 6 namo laiptinėje. Pastaroji yra rakinama, tad neaišku, kaip į ją pateko vaiku nešinas asmuo. Berniukas nuvežtas į Vaikų ligoninę, kurioje bus stebimas.

Minėtas namas yra visai netoli nuo toje pačioje I.Kanto gatvėje įsikūrusios uostamiesčio Vaiko teisių apsaugos tarnybos. Jos vedėjos Gražinos Aurylienės teigimu, per artimiausias tris dienas apie vaiką bus surinkta visa įmanoma informacija.

„Mes stengiamės, kad tokie mažyliai kūdikių namuose nebūtų apgyvendinti, tad gal pavyks jį tiesiai perduoti naujai šeimai. Aišku, jei iki tol neatsiras dėl savo poelgio apsigalvojusi mama“, - vylėsi G.Aurylienė.

Ką tik gimusi mergaitė praėjusio sekmadienio vakarą palikta Klaipėdos universitetinės ligoninės gyvybės langelyje. Nors naujagimei ir diagnozuota tam tikrų sveikatos sutrikimų, medikų teigimu, ji pasveiks.

„Klaipėdoje esančiame gyvybės langelyje tai apskritai tik antras paliktas naujagimis. Prieš tai toks įvykis buvo tik 2010 metais. O laiptinėje naujagimis uostamiestyje paliktas antrą sykį per pastaruosius dešimt metų“, - stebėjosi uostamiesčio Vaiko teisių apsaugos tarnybos vedėja G.Aurylienė.

Per 6 metus devyniuose Lietuvoje veikiančiuose gyvybės langeliuose rasti 38 kūdikiai.

Parengta pagal dienraštį „Vakaro žinios“

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder