Meile ir darbais keturkojams dalinosi gimnazistai

Meile ir darbais keturkojams dalinosi gimnazistai

Švėkšnos "Saulės" gimnazijos 1 g klasės mokiniai įgyvendino kilnų ir prasmingą projektą - akciją "Būk mano draugas", kuris paskatino mokinių domėjimąsi gyvūnais ir ugdė jų atsakomybę, pagarbą bei meilę keturkojams ir sykiu subūrė švėkšniškius padėti gyvūnams, gyvenantiems prieglaudoje "Būk mano draugas".

Dvi savaites trukęs projektas ir akcija "Būk mano draugas" buvo skirtas visuotinei Šuns dienai paminėti. Šuns diena Lietuvos kinologų draugijos iniciatyva minima nuo 2016 m. balandžio 24 dieną. Jos tikslas - atkreipti dėmesį į žmonių atsakomybę už augintinius ir jų gerovę.

Prisijungti prie iniciatyvų, skirtų Šuns dienai Švėkšnos "Saulės" gimnazijos 1 g klasės mokinius paskatino klasės vadovė D. Grevienė, kuri parodė labai jautrų filmuką. 1 g klasė ėmėsi organizuoti projektą ir akciją "Būk mano draugas" ir iškėlė tikslus suteikti mokiniams žinių apie šunis, jų veisles, priežiūrą ir laikymo sąlygas, paskatinti juos būti gerais savo augintinių šeimininkais ir nuoširdžiai prisidėti prie beglobių gyvūnų, gyvenančių prieglaudoje, gerovės.

Akcijos metu gimnazijoje vyko įvairūs renginiai. 5-7 klasių mokiniams vyko edukacinės pamokos apie mūsų keturkojus draugus. Dvi savaites, 1-4 ir 5-6 klasių mokiniai, dailės pamokose piešė piešinius, kurių tema buvo "Mano augintinis". Piešinių paroda visą gegužę eksponuojama Švėkšnos "Saulės" gimnazijos trečiojo aukšto stenduose. 1 g klasės vaikinai, technologijų mokytojo padedami, gamino būdą. Gimnazijos aktų salėje vyko filmų vakaras.

Minint Šuns dieną, visiems gimnazistams, mokytojams buvo įsegtos simbolinės letenėlės. Šuniukų siluetais ir balionais papuošta fotosiena, prie kurios visi norintieji fotografavosi. Pradinių klasių mokiniams tą dieną vyko 1 g klasės mokinių paruoštas edukacinis renginys "Šunų veislės". Jame pradinukai dalyvavo viktorinoje ir sužinojo apie prieglaudoje gyvenančius gyvūnus, "gyvai" stebėjo į renginį susirinkusius šuniukus, susipažino ir sužinojo apie jų veisles, priežiūros ir auginimo ypatumus. Patys galėjo užduoti rūpimą klausimą šuns šeimininkui, paglostyti keturkojus. Akcijos "Būk mano draugas" metu visi buvo raginami nešti maistą, reikalingus daiktus gyvūnams ir visa kita, kas praverstų prieglaudoje gyvenantiems keturkojams.

RENGINYS. Šuns dieną Švėkšnos "Saulės" gimnazijoje 1 g klasės mokiniai suorganizavo edukacinį renginį pradinių klasių mokiniams "Šunų veislės". Švėkšnos "Saulės" gimnazijos nuotr.

Vyko pyragų dienos, kurių metu 1 g klasės mokiniai savo iškeptus gardėsius pardavinėjo ne tik gimnazijoje, bet ir miestelio turgelyje, taip kviesdami visus prisidėti prie akcijos ir paramos beglobiams gyvūnams. Aukojo ne tik miestelio gyventojai, bet ir įstaigų bei įmonių savininkai, darbuotojai.

Akcijos metu surinktos dovanos ir lėšos iškeliavo beglobiams gyvūnams, gyvenantiems "Būk mano draugas" prieglaudoje, kuri įsikūrusi Klaipėdos rajone, Glaudėnų kaime. Į prieglaudą gimnazistai vyko ne tik pristatyti dovanų, bet ir padirbėti. Įstaigos vadovė liko maloniai nustebinta ne tik mūsų švėkšniškių dosnumu, bet ir nuoširdžiu mokinių darbu tvarkant prieglaudos teritoriją.

Žinoma, o kaip be bendravimo su gyvūnais, kurie taip ištroškę žmogaus meilės ir dėmesio. Vaišinome juos ne tik skanėstais, bet ir stengėmės visus paglostyti, priglausti, pabendrauti, pažaisti. O tai nebuvo taip paprasta, nes prieglaudoje gyvena daugiau kaip 300 gyvūnų. Ne vieno iš mūsų skruostu nuriedėjo ašara, žiūrint į vienišo, pamiršto, liūdno gyvūno akis. Jautėmės bent šiek tiek prisidėję, bent trupučiu. Grįžome susimąstę, kupini įvairių minčių, galbūt geresni ir tvirtai žinodami, kad šio projekto "nepaleisime".

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder