„Maltiečių sriuba 2012“ pradedama virti Klaipėdoje

„Maltiečių sriuba 2012“ pradedama virti Klaipėdoje

Maltos ordino ambasados, Maltos ordino pagalbos tarnybos ir Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos (LRT) akcija „Maltiečių sriuba 2012“ startuoja Klaipėdos mieste. Gruodžio 2 d. 12 val. visi klaipėdiečiai ir miesto svečiai kviečiami į Teatro aikštę – pasivaišinti jau simboliu tapusia sriuba. Ją dalins ir miesto meras Vytautas Grubliauskas.

„Padėti silpniems ir ligoniams – ne tik jau daugiau kaip 900 metų veikiančio Maltos ordino misija, bet ir kiekvienos brandžios visuomenės pareiga, – sako Maltos ordino ambasadorius Lietuvoje baronas Christianas von Bechtolsheimas. – Matome, kad ši graži iniciatyva pritraukė ne tik žinomų žmonių – Lietuvos visuomenė taip pat supranta šią skaudžią problemą ir yra pasiruošusi padėti. Džiaugiamės, kad prie akcijos prisijungė ne tik didmiesčiai, bet ir mažesni miesteliai.“

Septintą kartą rengiamos akcijos tikslas – atkreipti visuomenės dėmesį į vienišų, senų ir sunkiai sergančių žmonių padėtį bei visuomenės pagalbos jiems reikalingumą. Kiekvienas geros valios žmogus gali paremti akciją „Maltiečių sriubą 2012“, skambindamas arba siųsdamas žinutę trumpaisiais numeriais: 1416 (auka – 2 Lt), 1418 (auka – 10 Lt). Daugiau informacijos www.maltieciai.lt

„Maltiečių sriuba 2012“ renginiai vyks daugiau nei 20-ies Lietuvos miestų centrinėse aikštėse. Akciją vainikuos tiesioginis koncertas Šv. Kalėdų vakarą per Lietuvos televiziją.

Pernai „Maltiečių sriubos” akcijos metu visoje Lietuvoje buvo surinkta 258 210 Lt. Už šiuos pinigus vykdomi Maltos ordino pagalbos tarnybos projektai „Maistas ant ratų” 15-oje miestų ir „Socialinė priežiūra namuose” 4-iuose miestuose. Maltiečiai jau nuvežė 47 920 porcijų karšto maisto vienišiems senukams į namus, tūkstančius kartų globotiniai yra aplankyti maltiečių slaugių.

Maltos ordinas (MO) – seniausia humanitarinės pagalbos organizacija pasaulyje, įkurta daugiau kaip prieš 900 m. Jeruzalėje. Šiuo metu MO vykdo pagalbos projektus 120-yje pasaulio šalių. Daugiau kaip 80 tūkst. MO savanorių visame pasaulyje teikia pagalbą 5 mln. skurstančių bei ligonių, taip pat – nukentėjusiems nuo karo, gamtos katastrofų ar stichinių nelaimių.

 

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder