LIONS klubas "Smiltė" vėl šildys mažąsias širdeles

LIONS klubas "Smiltė" vėl šildys mažąsias širdeles

"Mamyte, žinau, kad saulutė geltona, dangus žydras, žolė žalia, o balandžio sparnelis baltas... O kokios spalvos viltis? Viltis pasveikti ir gyventi, jausti, regėti, keliauti, džiaugtis kiekviena diena, kiekviena mažyte pergale..." Ką atsakyti į šį klausimą vaikui, sergančiam sunkia onkologine liga?

Vaikui, kurio kasdienybė - cheminės terapijos procedūros, nuolatinės kelionės į medicinos įstaigas, didžiuliai kiekiai vaistų, kaulų čiulpų transplantacijos, mamos akys, sklidinos meilės ir noro padėti, širdis, kupina sielvarto ir pernelyg greit pasibaigusi nerūpestinga vaikystė.... Gal ir visai nebūtina įvardinti vilties spalvos, jei galima ją suteikti, jei galima realiai pagelbėti, kad maža širdelė nenustotų plakti, kad patikėtų Kalėdų stebuklu...

Dar 2006-aisiais LIONS klubo "Smiltė" klubo narės sesės Loretos Beržinskienės ir prezidentės Birutės Jokužienės siūlymu priėmė sprendimą surengti labdaros aukcioną, kurio metu bus paaukojamos lėšos onkologinėmis ligomis sergančių vaikučių šeimoms. Ir šiemet, jau dešimtą kartą, klubo narės gydytojos sudarė sergančių vaikų sąrašus, o kitos sesės ruošiasi aplankyti šeimas, susipažinti su vaikų tėveliais, išsiaiškinti problemas. Kitos klubo narės jau ėmėsi iniciatyvos aplankyti dailininkus, kurių darbai bus skirti aukcionui "Sušildykime mažąsias širdeles".

Menas čia tampa tarpininku tarp sveikųjų ir sergančiųjų pasaulio, pinigai už meną tampa burtažodžiais, paversiančiais erškėčiuotą ligoniukų kelią krištolo laiptais į gyvybės rūmus.

Kalėdų išvakarėse visi turime galimybę sukurti stebuklą. Paremdami nelaimės ištiktus pasidžiaugti - mes sveiki. Mes stiprūs. Mes jautrūs. Mes galime padėti. Prieš pat šv. Kalėdas klubo sesės rengia tikrą kalėdinę pasaką savo remiamiems vaikučiams, sukviečia visus į susitikimą - linksmą popietę su Kalėdų Seneliu. Tai jautrus, šiltas gruodžio šeštadienio pavakarys, kai į "Ąžuolyno" gimnazijos salę susirenka remiamos šeimos su visomis savo atžalomis, drauge dainuoja, šoka, laukia dovanų. Dovanas išsineša visi - ir ligoniukai, ir sveiki jų broliukai bei sesutės.

Klubo sesės įvairiomis sumomis jau parėmė 72 šeimas.

Šiemet tradicinis renginys vyks lapkričio 18 d. 18 val. viešbučio "Europa City Aurora" salėje (Nemuno g. 51). Kvietimų galima teirautis tel. +370 687 83205.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder