Lietuvos mokyklose - pirmosios pažintys su golfu

Lietuvos mokyklose - pirmosios pažintys su golfu

Lietuvos golfo federacija (LGF), neseniai kartu su oficialia BMW atstove Lietuvoje bendrove "Krasta auto" pradėjusi įgyvendinti socialinį projektą "BMW GolfSport" , ateityje sieks, kad golfas būtų įtrauktas į Lietuvos bendrojo lavinimo mokyklų kūno kultūros programas.

Moksleiviai golfą gali žaisti uždarose patalpose. Su šia sporto šaka Lietuvoe mokyklose jau susipažino beveik 2000 vaikų. "Krasta auto" kartu su LGF kviečia šalies mokyklas dalyvauti projekte ir gauti dovanų specialią uždarų patalpų golfo įrangą.

"Kitais metais bendrovei "Krasta auto" sukaks 20 metų. Pasitikdami jubiliejų, labai norėjome įprasminti savo veiklą. Projekto tikslas - prisidėti prie jaunosios kartos užimtumo ir ugdymo, supažindinti moksleivius su sporto šaka, kuri Lietuvoje dar nėra populiari. Tikimės, jog suteiksime moksleiviams galimybę patirti naujų emocijų, išmokti sportinės etikos, ugdyti koncentraciją, - spaudos konferencijoje Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) būstinėje trečiadienį sakė UAB "Krasta auto" direktorė Asta Bagdonavičienė. - Visuomenėje yra susiformavęs stereotipas, kad golfas yra sunkiai prieinama sporto šaka ir kad jį gali žaisti tik rinktinė auditorija. Tačiau golfą galima žaisti ne tik lauke, bet ir patalpose - paprastose sporto salėse, po vieną ar komandomis".

Anot A. Bagdonavičienės, projekto įgyvendinimui "Krasta auto" per trejus metus skirs apie milijoną litų.

LGF prezidentas Rolandas Dovidaitis teigė, kad projektas "BMW GolfSport" ne tik suteiks plačias galimybes vaikams, bet ir prisidės prie golfo plėtros Lietuvoje.

Anot LGF vadovo, uždarų patalpų golfą jau išbandė Kauno, Klaipėdos, Prienų, Joniškio, Druskininkų moksleiviai, o šiuo metu su golfu susipažįsta Vilniaus regiono vaikai.

R. Dovidaitis pažymėjo, kad uždarų patalpų golfo įranga leidžia išbandyti jėgas įvairiose rungtyse ir negadina nei salių dangos, nei sienų. Įrangos komplektai kainuoja nuo 1500 iki 2500 litų.

LTOK prezidentas Artūras Poviliūnas teigė, kad šiam projektui ypatingos reikšmės suteikia tai, jog golfas po labai ilgos pertraukos yra įtrauktas į 2016 metų Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių programą. Golfas buvo žaidžiamas tik 1900 ir 1904 metų olimpinėse žaidynėse.

"Labai vertinu šią iniciatyvą ir džiaugiuosi federacijos veikla bei rėmėjais, kurie prisideda prie golfo vystymo. Negaliu pasakyti, kad turėsime savo atstovų Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių golfo varžybose, bet tikiuosi, kad kandidatų bus", - sakė A. Poviliūnas.

R. Dovidaitis teigė, kad šiuo metu Lietuva gali pasigirti penkiais europinio lygio golfo aikštynais, tačiau pagal golfo žaidėjų skaičių gerokai atsilieka nuo Latvijos ir Estijos.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder