Lietuvos įžymybės įsitikinusios: sėkminga karjera - tik be alkoholio

Lietuvos įžymybės įsitikinusios: sėkminga karjera - tik be alkoholio

Startavo šalies moksleiviams skirtas projektas apie alkoholio prevenciją „Renkuosi sėkmę!“ Jo tikslas - pasitelkiant jaunimo autoritetus ir jų sėkmingos karjeros patirtį, padėti mokiniams aiškiau suvokti alkoholio vartojimo riziką bei skatinti siekti profesinių aukštumų.

Interneto svetainėje www.renkuosisekme.lt žinomi Lietuvos sporto, verslo, meno ir mokslo atstovai dalijasi patirtimi, kaip atsispirti alkoholio pagundoms jauname amžiuje ir sunkiu darbu siekti sėkmingos karjeros. Jonas Valančiūnas, Karolina Toleikytė, Mindaugas Kuzminskas, Jonas Nainys, Donatas Motiejūnas ir kiti jaunimo autoritetai kelią profesinių laimėjimų link skynėsi, sugebėję atsispirti žalingiems įpročiams, blogai gatvės įtakai bei nuolat tikėdami savo sėkme.

Projektą sudaro 11 seminarų ciklas apie alkoholio prevenciją Lietuvos bendrojo lavinimo mokyklų 8-12 klasių mokiniams. Kiekvienas seminaras iliustruotas žinomo žmogaus vaizdo pasakojimu apie jo gyvenimo sėkmės istoriją ir patirtį. Be to, projektas suteikia galimybę visoms Lietuvos bendrojo lavinimo mokykloms nemokamai naudotis didžiausio vaizdo treniruočių portalo Lietuvoje www.sportobirza.lt treniruočių paslaugomis. Nuo šiol visi Lietuvos moksleiviai nemokamai kartu su „Sporto biržos“ treneriais gali sportuoti ten, kur jiems priimtina - klasėje, namuose ar sporto salėje.

Šio projekto iniciatoriaus Kūno kultūros ir sporto departamento (KKSD) vadovo Edžio Urbanavičiaus nuomone, projekto išskirtinumas - ne tik žinomi žmonės, labai svarbu, kad suteikta nemokama galimybė visiems Lietuvos moksleiviams inovatyviai užsiimti fizine veikla bei sukurta priemonė, kurios dėka kūno kultūros pamokos taps daug patrauklesnės ir įdomesnės, o tai skatins mokinių fizinį aktyvumą.

Vieno projekto veidų - pasaulio disko metimo čempiono Andriaus Gudžiaus teigimu, šiandien jis nesidžiaugtų sėkminga karjera, jei laiku nebūtų supratęs, kokie gyvenimo prioritetai, ir patikėjęs, kad net ir iš mažo miestelio kilęs vaikas gali pasiekti pasaulinę šlovę.

Projekto medžiaga nemokamai naudotis gali visos Lietuvos ugdymo įstaigos.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder