"Lakštutės" auklėtiniai lankėsi Klaipėdos autobusų parke

"Lakštutės" auklėtiniai lankėsi Klaipėdos autobusų parke

Antradienį, liepos 28 dieną, vyko BĮ Neįgaliųjų centro „Klaipėdos lakštutė“ lankytojų ekskursija į Klaipėdos autobusų parką. Ekskursijos dalyviai turėjo galimybę pasivaikščioti po autobusų parką, stebėti kaip vyksta autobusų remontas dirbtuvėse. Vėliau neįgaliųjų centro „Lakštutė“ auklėtiniai leidosi kelionėn autobusu po Klaipėdą, jiems buvo pasakojama apie autobusų maršrutus, bendrą važinėjimosi miesto autobusais tvarką.

Centro auklėtinius į ekskursiją atlydėjusio vadovo Dano Galvanausko teigimu, tokios kelionės jiems itin vertingos.

„Daugelis mūsų centro narių miesto autobusais keliauja savarankiškai,“ – pasakojo D. Galvanauskas, - „Todėl jiems, kaip keleiviams, turėti informacijos apie viešąjį transportą bei jo veikimą, yra be galo svarbu“.

Deja, dalis centro „Lakštutė“ lankytojų dalyvauti ekskursijoje negalėjo dėl savo negalios – ne visi autobusai Klaipėdoje yra pritaikyti judėjimo negalią turintiems žmonėms.

„Autobusuose ne tik turi būti užtenkamai vietos neįgaliųjų vežimėliams“, – teigė D. Galvanauskas, - „Būtina, kad į autobusus būtų galima įvažiuoti ratukais. Tokia galimybė, deja, yra ne visuose Klaipėdos autobusuose“.

Neįgaliųjų centro vadovas pasakojo, kad ši ekskursija nėra pirmoji šį mėnesį – centro nariai daug keliauja, visai neseniai jie lankėsi Juodkrantėje, kopė į Raganų kalną, taip pat vyko į ekskursiją po Klaipėdos senamiestį.

„Klaipėdos lakštutė“ - centras, skirtas padėti psichikos ir elgesio sutrikimų turintiems suaugusiems padėti integruotis į visuomenę, gerinti jų gyvenimo kokybę, ugdyti jų kasdienio gyvenimo bei darbinius įgūdžius, atsižvelgiant į jų individualius poreikius.

UAB „Klaipėdos autobusų parkas“ – didžiausia keleivinio transporto paslaugų bendrovė Klaipėdoje, teikianti reguliarias keleivių pervežimo paslaugas Klaipėdos mieste, priemiestyje, tarpmiestiniuose bei tarptautiniuose maršrutuose.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder