Klaipėdos neįgalieji - tarptautiniame festivalyje

Klaipėdos neįgalieji - tarptautiniame festivalyje

Neįgaliųjų centro "Klaipėdos lakštutė" jaunuoliai su savo muzikine programa buvo pakviesti dalyvauti tarptautiniame meno festivalyje Lenkijoje.

Tai buvo jau dešimtasis tarptautinis neįgaliųjų menininkų susitikimas, surengtas Europos susitikimų centre "Swiatovid" Elblonge. Šiam renginiui klaipėdiečių kolektyvas paruošė performansą "Mandala".

Mandala - tai pasaulio vienovės simbolis, kuri padeda žmogui peržiūrėti, iš naujo pergrupuoti ir sudėlioti tai, kas chaotiškai ir neharmoningai išsibarstę jo gyvenime. Apskritimo forma yra išbaigtumo, begalybės, vientisumo, pilnatvės simbolis. Taškas centre simbolizuoja vienybę.

Mandalų piešimą "Klaipėdos lakštutė" naudoja kaip meno terapijos rūšį arba tiesiog kaip meno išraiškos formą. Mūsų centro lankytojai patys sukūrė mandalas, kurios papuošė šokėjų kostiumus, sceną ir džiugino žiūrovo akį.

Šio performanso mintis ir centrinis taškas - jaunuolis, šokantis vežimėlyje. Šokyje, muzikoje, judesiuose visos gamtos stichijos susijungė į darnią visumą.

Šį šokį atliko įstaigos klientai kartu su darbuotojais. Taip norėta parodyti, kad kiekvienas žmogus yra unikalus, ir kiekvieno indėlis yra labai svarbus, ir kad tik kartu, priimdami vienas kitą tokiais, kokie ir esame, galime sukurti bendrą ir darnią visumą. Šokį kūrė ir judesius tobulino įstaigos kineziterapeutė Žavinta Jokimčiūtė.

Planuojame šį šokį padovanoti ir pristatyti Klaipėdos neįgaliųjų sporto šventėje, kuri skirta Tarptautinei žmonių su negalia dienai paminėti.

Danutė Daukantienė, BĮ neįgaliųjų centro "Klaipėdos lakštutė" direktorė

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder