„Klaipėdos lakštutė“ stebino Lenkijos publiką

„Klaipėdos lakštutė“ stebino Lenkijos publiką

Neįgaliųjų centras „Klaipėdos lakštutė“ jaunuoliai su savo muzikine programa buvo pakviesti dalyvauti Tarptautiniame meno festivalyje Lenkijoje. Tai jau dešimtasis Tarptautinis neįgaliųjų menininkų susitikimas Europos susitikimų centre „Swiatowid“, kuris vyko 2016 m. lapkričio 24-26 dienos. Šiam meno festivaliui įstaigos kolektyvas paruošė performansą „Mandala“.

Mandala – tai pasaulio vienovės simbolis, kuri padeda žmogui peržiūrėti, iš naujo pergrupuoti ir sudėlioti tai kas chaotiškai ir neharmoningai išsibarstę jo gyvenime. Apskritimo forma yra išbaigtumo, begalybės, vientisumo, pilnatvės simbolis. Taškas centre simbolizuoja vienybę. Šio performanso mintis ir centrinis taškas- tai jaunuolis, kuris šoka vežimėlyje. Šokyje, muzikoje, judesiuose visos gamtos stichijos susijungė į darnią visumą.

Šį šokį atliko įstaigos klientai kartu su darbuotojais, taip norėta parodyti, kad kiekvienas žmogus yra unikalus ir kiekvieno indėlis yra labai svarbus ir tik kartu, priimdami vienas kitą tokiais kokie ir esame, galime sukurti bendrą ir darnią visumą. Šokį kūrė ir judesius tobulino įstaigos kineziterapeutė Žavinta Jokimčiūtė.

Mandalų piešimą įstaiga naudoja kaip meno terapijos rūšį arba tiesiog kaip meno išraiškos formą. Mūsų centro lankytojai patys sukūrė mandalas, kurios papuošė šokėjų kostiumus, sceną ir džiugino žiūrovo akį.

Planuojame šį šokį padovanoti ir pristatyti Klaipėdos neįgaliųjų sporto šventėje, kuri skirta pažymėti Tarptautinę žmonių su negalia dieną.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder