Klaipėdoje užgaus vargonų dūdos

Klaipėdoje užgaus vargonų dūdos

Antradienį prie šv. Pranciškaus Asyžiečio koplyčios knibždėjo tikras darbininkų skruzdėlynas: iš Austrijos atriedėjo vilkikas, į kurį buvo pakrauti 12 tonų sveriantys "Rieger - Orgelbau" firmos vargonai, kurie mėnesį bus surenkami, o paskui dar du mėnesius bus derinami.

Tad žmonės talkino ir sunešė dūdas ir vamzdžius į vidų.  

Vargonai koplyčiai buvo užsakyti prieš 1,5 metų. Ir ne aklai. Kuria firma pasitikėti, kurie vargonai labiausiai dera koplyčiai, brolius pranciškonus konsultavo garsus pasaulyje vargonininkas ir kompozitorius Garis Grodbergas (Garry Grodberg), be kita ko, 1929 m. gimęs Klaipėdoje, o vargonų gausmą pirmą kartą išgirdęs Juodkrantės bažnyčioje. Jis įsipareigojo atlikti ir vargonų koplyčioje dispoziciją.

Tad mėnesį keturi vyrai iš Austrijos montuos vargonus, o paskui dar du mėnesius jie bus derinami. Pirmą kartą vargonų gausmą turėtume išgirsti šių metų liepos 15 d. O vargonų inauguracija - liepos 19 d. Ir pirmąjam pademonstruoti šių vargonų galimybes ir didybę garbė bus suteikta šių vargonų Klaipėdoje krikštatėviui Gariui Grodbergui.

Vargonų statybą koplyčioje fundavo klaipėdiečių Zitos ir Martino Gusiatinų šeima.

 

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder