Klaipėdoje lankėsi žygio pajūriu organizatoriai

Klaipėdoje lankėsi žygio pajūriu organizatoriai

Klaipėdoje su miesto meru susitiko gegužę vykusio pėsčiųjų žygio pajūriu organizatoriai. Šis žygis šiemet buvo organizuotas jau trečią kartą ir pritraukė per 7500 dalyvių. Visi norintieji galėjo sudalyvauti įveikiant 12,5, 25, 50 ir 100 km ilgio distancijas.

Žygį organizavo viešoji įstaiga „TrenkTuras“, kurią prieš trejus metus įkūrė aktyvaus laisvalaikio gamtoje entuziastai bičiuliai Vytautas Bartulis ir Deividas Urbonavičius. Vaikinai pasakoja, kad pradėjo nuo mažesnių žygių, kurie greitai išsaugo iki masinių. Pirmame žygyje pajūriu dalyvavo per 500 žmonių, o šiemet vien keli šimtai buvo užsieniečiai.

„Mes išsaugome kaip organizacija, o kartu su ja ir mūsų vizija. Šiuo metu norime skleisti žinią apie Lietuvą, ypatingai jos pajūrį ir Kuršių neriją, kartu skatinant sveiką ir aktyvų laisvalaikį“, – pasakojo vienas iš žygio organizatorių Vytautas Bartulis.

Žygio metu kiekvienas dalyvis gauna startinį paketą su žemėlapiu, poilsio ir pagalbos punktuose gali užkąsti, išgerti arbatos ir vandens, taip pat gauti medicininę pagalbą ar grįžti organizuotu transportu į startą, jeigu nebegali eiti toliau. Organizatoriai tiek starte ir finiše, tiek visuose punktuose stengiasi dalyvius palaikyti ir jiems sukurti  šventinę motyvuojančią atmosferą.

Organizatoriai planuodami žygį susidūrė su įvairiausiais iššūkiais: kaip į punktus pristatyti per 20 tonų vandens, kaip suplauti ir supjaustyti daugiau nei toną vaisių ar išspręsti galvosūkį, kaip paruošti ir dalyviams pateikti kelias tonas arbatos. Žygiui buvo ruošiamasi beveik pusę metų ir visus šiuos darbus atliko dešimtys organizatorių ir jų pagalbininkų, taip pat renginyje plušėjo ir 200 savanorių.

Klaipėdos miesto meras organizatoriams palinkėjo sėkmės, pabrėžė, kad šis renginys yra tiesiog pasmerktas tapti tradiciniu.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder