Klaipėdoje - jautrios mintys apie atleidimą

Klaipėdoje - jautrios mintys apie atleidimą

Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos Girulių padalinyje vyko širdies gelmes sujaudinęs renginys "Šv. popiežius Jonas Paulius II - epochos žmogus", skirtas popiežiaus Jono Pauliaus II (1920-2005 m.) 100-osioms gimimo metinėms. Klaipėdoje lankėsi ir apie popiežiaus Jono Pauliaus II vizitą Lietuvoje bei kitas įdomias detales pasakojo Telšių vyskupas Algirdas Jurevičius.

Buvo paliesta ir išryškinta atleidimo tema.

Popiežiaus asmenybės žavesį atskleidusi šio renginio vedėja režisierė Dalia Kanclerytė akcentavo, kad daugelis mūsų nesugeba perlipti per save ir atleisti artimajam, kolegai ar šiaip pažįstamam... O reikėtų būti ryžtingesniems.

"Juk popiežius Jonas Paulius II ne tik perdavė žinią apie gailestingumą, bet ir liudijo šią dorybę savo pavyzdžiu - būdamas ligos patale, atleido žmogui, norėjusiam nutraukti jo gyvybę, ir aplankė jį kalėjime", - pabrėžė D. Kanclerytė.

Taikliai pasakė vyskupas A. Jurevičius: "Mes, neatleisdami kitam, jausdami pyktį, kerštą, nuskriaudžiame ne būtent tą žmogų, ant kurio pykstame, o save, kadangi tas pyktis gyvena mumyse ir nuolat mus persekioja, tarsi visa tai mus griaužia iš vidaus".

Tarsi buvo duota suprasti, kad visų pirma reikia bandyti keisti ne visą pasaulį, o save.

"Žinot, kas mane pritrenkė? Kad tie, kurie pasikėsinimo į popiežių dieną buvo aikštėje, susikabino rankomis ir žmogaus, kuris šovė į popiežių, neišleido iš aikštės. Stovėti prieš žmogų su ginklu ir neišleisti jo... Kiek gėrio, stiprybės ir jėgos yra įdėta pasipriešinti blogiui...", - kalbėjo D. Kanclerytė.

Jai antrino Telšių vyskupas: "Dievas geba net ir blogį paversti gėriu. Popiežius tą kulką, kuria buvo pasikėsinta į jo gyvybę, nuvežė į Fatimos Šv. Mergelės Marijos karūną, kaip padėkos dovaną už išgelbėjimą. Nes būtent tą dieną, kai buvo šauta, buvo Šv. Mergelės Marijos diena. Čia dar būtų galima pasakyti šį bei tą apie popiežiaus santykį su Mergele Marija. Kaip žinome, popiežius labai anksti prarado savo motiną (istorija byloja, kad popiežiaus mama turėjo lietuviškų šaknų. Aut. past.), tapo našlaičiu. Tėvas, būdamas pamaldus, nusivežė sūnų į Lenkijoje esančią panašią kaip mūsų Žemaičių Kalvariją ir atvedęs prie Marijos stebuklingo paveikslo pasakė: "Tai dabar bus Tavo motina". Ir jam tai įstrigo... Prarado žemiškąją motiną, tačiau atrado dvasiškąją motiną... Kai vaikui būdavo sunku, bėgdavo į bažnyčią ir išsiverkdavo prie Marijos paveikslo. Jis jautė, kad turi motiną danguje, kuri juo visada rūpinasi", - jautrią J. Pauliaus II vaikystės gyvenimo istoriją papasakojo A. Jurevičius.

Ši ir kitos popiežiaus gyvenimo istorijos priverčia susimąstyti ir keisti savo pasaulėžiūrą.

Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos Girulių padalinyje (Šlaito g. 10A) panašūs nemokami renginiai - jokia naujiena. Rugpjūčio mėnesio trečiadieniais planuojami dar keturi skirtingų tematikų nemokami renginiai: rugpjūčio 5 d. vyks ansamblio "Oboe con Archi" koncertas "Vasaros spalvos", rugpjūčio 12 d. planuojamas susitikimas su teatro ir kino aktoriumi Dariumi Meškausku, rugpjūčio 19 d. - poezijos ir muzikos vakaras "Laiškai tolimai žvaigždei", rugpjūčio 26 d. - muzikos ir poezijos improvizacijų vakaras "Jausmų džiazas" kartu su aktore Egle Jackaite bei džiazo meistru Vytautu Labučiu. Visų šių renginių pradžia - 18 val.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder