Kalėdinis mažų širdelių stebuklas

Kalėdinis mažų širdelių stebuklas

Medžiams numetus lapus, jau tryliktą lapkritį, sukviečiame draugus, kaimynus, pažįstamus ir kolegas, "Sušildyti mažąsias širdeles" ir labdaros vakaro metu aukoti Klaipėdos apskrities LIONS moterų klubo "Smiltė" paramos projektui. Mūsų šiltas jaukus vakaras ir vėl pavyko.

Kalbėjom apie sergančių vaikų šeimas, jų nerimą, jų skausmą, o visų mūsų širdyse malda virpėjo, kad tik viltis į jų namus kelelio nepamirštų. Į jų namus. Į palatas, kur mūsų ligoniukai pačius ilgiausius mėnesius praleidžia, braukydami dienas kryželiais ir pykdami, kad tų, kurias dar reiks išbūti, nemažėja.

Lūkesčiai ir vėl save pranoko. Ačiū Jums, gerbiami mūsų renginio dalyviai.

O kai metų virsmas pasiekia gruodį, į žemę susiruošia ateiti slaptinga Kalėdų naktis, nešdama ramybę, meilę ir viltį, mes organizuojame dar vieną renginį.Jau septynerius metus mūsų remiamų šeimų vaikus sukviečiame į bendrą būrį - su tėveliais, sesutėmis, broliukais, į šventinę popietę su Kalėdų Seneliu, dovanomis ir vaišėmis. Net išsiaiškinam kokių dovanų mažieji trokšta.

Tai magiška šventė, kai visa šeima gali pabūti kartu. Tai laikas sušildyti užgautas širdis, paguosti sužvarbusias sielas ir stiprinti tikėjimą - gyvenimu, savo artimu, savimi...

Kalėdos - pati geriausia gydomoji terapija kiekvienai šeimai. Juk per Kalėdas tarsi sustoja laikas, susitraukia bėdos ir ligos susigėsta...

Mūsų laikmečio gyvenimas svaigina mus daugybe garsų, triukšmų, laiko stoka, greičiu, skurdu ir prabanga, o ši sena Kalėdinė sakmė mus moko tylos, moko džiaugtis, mylėti, sulaikyti besikėsinančius į amžinas dorovės tiesas, saugo nuo vienatvės, užmaršties, pykčio.

Kiekviename žmoguje gyvena paslaptis kaip pasaka, visus paliečiantis stebuklas - gebėjimas dovanoti gyvybę. Mažutis žmogus ateina į šeimą, jau turinčią savo vietą žemėje, istoriją, tradicijas, kultūrą, kalbą.

Į šeimą, kurioje žodis Tėvynė, ne vien senolių legendos, o visų mūsų bendras gėris, šeimos tvirtovė, istorinė ir kultūrinė vertybė, dvasinis paveldas.

Tai priminimas, koks yra visų žemės šeimų modelis, ką reiškia būti šeima, ką reiškia dalintis ir duoti, saugoti vienas kitą.

Todėl labai sunku suvokt kokia didžiulė, neaprėpiama nelaimė, staiga ta šeimą užgriuvusi liga...

Visi nauji patyrimai tokie skaudūs ir drastiški, visos bemiegių naktų mintys ir kančios širdyse rievėmis nugula, kiek klausimų iškyla...Išnyksta praeitis, o ateitis pabėga.

Pasidaro nebegana žinojimo, kad viskas bus gerai. Šeimoms reikia paramos, skambučio, šypsenos ir šventės reikia, kad tamsa užleistų vietą plintančiai šviesai ir šilumai. Labai daug reiškia šeimai ištiesta ranka.

Kirba viltis, kad ir šiemet Kalėdinis stebuklas, nepaisant visko, primins mūsų remiamoms šeimoms, kad gyvenimas prasmingas, gražus ir gyventi gera. Tradiciškai jis vyks -Ąžuolyno gimnazijoje.

O jei ir jūs norite prie mūsų prisidėti - daugiau informacijos www.lcsmilte.lt

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder