Jau 15 metų kartu

Jau 15 metų kartu

B.Į. Neįgaliųjų centras „Klaipėdos lakštutė“ paminėjo įstaigos veiklos 15 metų sukaktį. Šventiniai renginiai prasidėjo įstaigoje konferencija – Socialinių darbuotojų tiriamosios veiklos skaida. Tai įstaigoje dirbančių ir jos veiklą tiriančių darbuotojų mokslinių darbų pristatymas. Šis metodas pasirodė labai naudingas mūsų įstaigai, kaip tiriamąjai bendruomenei, todėl jį kartojame kasmet. Pranešėjai - Dovilė Binkauskaitė, studijuojanti Integruoto kūno ir judesio terapijos institute ir socialiniai darbuotojai kėlę kvalifikaciją M. Romerio ir Klaipėdos universitetuose. Net dviejuose diplominių darbų tyrimuose buvo analizuojama socialinių darbuotojų motyvacijos ir skatinimo galimybės. Pristatytas R. Fabijonavičiūtės – Genienės vadybos ir verslo administravimo magistrinis darbas „ B.Į. Neįgaliųjų centro „Klaipėdos lakštutė“ strateginis valdymas pagal subalansuotą rodiklių sistemą“ pateiktos išvados ir rekomendacijos įstaigai. Šiemet buvo analizuojama ne tik įstaiga, bet ir klientų šeimos. Tyrime, kurį vykdė A. Kazakovcev rašydamas diplominį darbą „Socialinio darbuotojo vaidmuo, taikant alternatyviosios komunikacijos technologijas asmenų, turinčių fizinę ir protinę negalią, socialinės integracijos procese: artimųjų požiūrio analizė“ buvo nustatyta, kiek gyvybiškai svarbu žmogui gebėti bendrauti.

Šventės linksmoji dalis, kurios labiausiai laukė įstaigos lankytojai, prasidėjo popiet Žvejų kultūros rūmuose. Įstaigos bendruomenei gimtadienio proga grupės „Žuvies akis“ šokio teatro aktoriai padovanojo įspūdingą spektaklį, „Kar Kar Baltoji varnelė“ palaikė šventinę nuotaiką, dalindama ledus ir balionus, o tėvelių užsakytas tortas – pranoko visus lūkesčius!

Buvo prisiminta organizacijos įsikūrimo įstoriją, priimti sveikinimai iš steigėjų, įstaigos neįgaliųjų tarybos, tėvelių komiteto, peržiūrėta dokumentinė medžiaga, nuotraukos, nuveiktų darbų akimirkos...

Nuoširdžiai padėkota asmenims su negalia ir ilgamečiams darbuotojams, kurie kartu padėjo kurti ir tobulinti mūsų įstaigą kad ši atitiktų socialinių paslaugų kokybės standartus, būtų licencijuota, o svarbiausiai, kad atitiktų neįgaliųjų žmonių poreikius.

Isškirtinis dėmesys staigos veikloje skiriamas meninei neįgaliųjų asmenų saviraiška ir gabūs mūsų jaunuoliai būdami Nacionalinio “Spalvų muzikos” orkestro nariais savo muzika džiugino žiūrovų, tėvelių ir darbuotojų širdis. Jie savo programa pasveikino įstaigos bendruomenę, linkėdami sveikų, laimingų, ilgų ir ilgiausių metų...

BĮ Neįgaliųjų centro “Klaipėdos lakštutė” direktorė, socialinio darbo ekspertė Danutė Daukantienė

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder