Ištiesta pagalbos ranka neišslydo

Ištiesta pagalbos ranka neišslydo

Prieš metus Lietuvą sukrėtusi Šilalės rajone gyvenančios jaunos šeimos istorija sulaukė laimingos pabaigos. Padedama neabejingų žmonių, ji ne tik atlaikė likimo smūgius, bet ir sugebėjo tvirčiau atsistoti ant kojų.

Praėjusių metų pabaigoje 23 metų Šilalės rajono gyventoja pagimdė antrąją dukrelę. Mergaitė nesvėrė nė dviejų kilogramų, todėl iš mamos įsčių pateko tiesiai į inkubatorių, kad priaugtų svorio ir kabintųsi į gyvenimą. Medikų išvada šokiravo - kūdikis į šį pasaulį labai mažo svorio atėjo dėl mamos mažakraujystės ir bendro organizmo išsekimo.

Šilalės rajono savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyriaus darbuotojus ši jauna šeima nedomino, nes joje nei smurtauta, nei buvo didesnių problemų dėl alkoholio vartojimo. Tuo metu į jos kaimynų pagalbos šauksmą atsiliepusio labdaros ir paramos fondo „Pražydusi viltis“ vadovė Daiva Vaitkevičiūtė pašiurpo. Paaiškėjo, kad, vyrui nedirbant sezoninių darbų pas vietos ūkininkus, vienintelės šeimos reguliarios pajamos yra tik 28,5 euro, gaunami už vienų metų sulaukusią pirmagimę.

Šią istoriją paviešinus, šeimai pagalba pradėjo plūsti iš visos Lietuvos. Pasak D.Vaitkevičiūtės, pirmiausia pasirūpinta, kad jai netrūktų maisto.

„Su vietos kaimo parduotuve susitarta, kad pusę metų ši šeima gaus būtiniausius maisto produktus. Mums tai buvo svarbiausia. Fondo sulaukta finansinė parama panaudota šeimos buičiai pagerinti. Į jos namus atkeliavo daugybė paaukotų ir nupirktų daiktų. Po to atsirado šeimų, kuriose situacija buvo dar blogesnė. Tačiau prieš Kalėdas apsilankysime ir Šilalės rajone“, - sakė D.Vaitkevičiūtė.

„Vakaro žinių“ paklausta, kaip šiuo metu sekasi minėtai šeimai, Upynos seniūnė Stefa Kažukauskienė pasidalino tik geromis naujienomis.

„Sekasi labai ir visiškai neblogai. Šeima tikrai labai pasitempė. Viską pasako faktas, kad neseniai ji į namus parsivežė antrąjį vaikelį, kuris iki tol buvo apgyvendintas Klaipėdos kūdikių namuose. Teismas tėvais patikėjo ir suteikė galimybę patiems auginti dukrelę savo namuose. Mūsų seniūnijos socialinė darbuotoja šią šeimą nuolat aplanko. Štai prieš porą dienų buvo ir grįžusi džiaugėsi, kad mama ir vaikai vienas kitą labai myli, stovi apsikabinę. Žodžiu, žmonės išsikapstė“, - pasakojo S.Kažukauskienė.

Seniūnės teigimu, šeimos galva susirado nuolatinį darbą Šilalėje ir visai nebevartoja alkoholio.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder