Ispanija: mirė viena tituluočiausių pasaulio aristokračių - hercogienė de Alba

Ispanija: mirė viena tituluočiausių pasaulio aristokračių - hercogienė de Alba

Sevilijoje (Andalūzijos autonominė sritis) ketvirtadienį mirė Kajetana Fic-Džeims Stiuart (Cayetana Fitz-James Stuart), labiau žinoma kaip hercogienė de Alba. Jai buvo 88 metai.

Apie vienos tituluočiausių pasaulio aristokračių mirtį pranešė Ispanijos naujienų agentūra EFE. Jos duomenimis, informaciją apie hercogienės mirtį patvirtino Sevilijos meras Chuanas Ignasijus Soidas (Juan Ignacio Zoido).

Hercogienė praėjusią savaitę buvo paguldyta į "Sagrado Corazon" kliniką Sevilijoje dėl plaučių uždegimo, širdies aritmijos ir gastroenterito paūmėjimo. Kaip anksčiau pranešė intensyviosios terapijos skyriaus vedėjas Karlas Ortis Leiba (Carlos Ortiz Leiva), "pacientės organizmas teigiamai reagavo į paskirtus medikamentus, todėl jos būklė vertintina kaip vidutinio sunkumo". "Bet, turint omenyje hercogienės amžių, negalima atmesti komplikacijų pavojaus, nors donja Kajetana pasižymi didžiule gyvybine jėga, kuri turėtų padėti jai įveikti ligą", - prognozavo gydytojas.

Bet trečiadienį de Albos būklė pablogėjo. Todėl ji buvo perkelta į giminės pilį Sevilijoje.

Hercogienė valdė didelį turtą, įskaitant dailės kūrinių kolekciją, rūmus Madrido ir Sevilijos centre, kelias pilis ir daugybę sodybų. Velionė aktyviai dalyvavo Ispanijos socialiniame gyvenime ir vadovavo dešimtims visuomeninių organizacijų.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder