Ilgaamžiškumo paslaptis - nepykti ir atleisti

Ilgaamžiškumo paslaptis - nepykti ir atleisti

Liepos 12 dieną šimto metų jubiliejų atšventė klaipėdietis Albertas Narbutas. Antradienį jo pasveikinti atvažiavo miesto meras Vytautas Grubliauskas, kuris perdavė ir prezidentinius sveikinimus.

„Jums šimtas metų, o atrodote kaip aštuoniasdešimties”,– sveikindamas ilgaamžį sakė meras.

„Gyvenu dėl tokio gražaus kolektyvo, kuris manęs nepamiršta”,– kalbėjo senolis.

V. Grubliauskas džiaugėsi, kad ne tik kolektyvas, bet ir pati prezidentė Dalia Grybauskaitė jo nepamiršo – davė pastarajam įteikti sveikinimo raštą su jos pačios parašu. „Vien dėl to verta šimtą metų gyventi”,– juokavo meras.

A. Narbuto sveikata silpsta, tačiau jis jaučiasi pilnas jėgų: „Rankos tvirtos, galėčiau darbuotis, tik kojos atsakė.”

Vyras sako, jog jo ilgaamžiškumo paslaptis – nemokėjimas pykti, atleidimas visiems priešams ir skriaudėjams.

„Aš kažkodėl turiu tokį talentą, kad mane visad, nuo pat vaikystės, į vadovo postą skyrė”,– pasakojo vyras. Senolis dirbo iki 85 metų – 32 metus „Baltijos” laivų statykloje, 7 metus brigadininku, 20 metų gamybos meistru, 5 metus krovėju brigadininku.

Jubiliato hobis – meistrauti dirbinius iš medžio. Pats yra sukonstravęs ir pagaminęs medžio apdirbimo stakles. Vyras daug skaito, labai mėgsta laikraščius, sprendžia sudoku, kryžiažodžius.

Senolis džiaugėsi turintis kas juo pasirūpina. Vyras gyvena su anūke Rūta ir jos šeima.

„Aš atidžiai renkuosi ką valgyti. Turiu gerą anūkėlę, ji man sumala maistą“.

Senjoras mėgsta valgyti saldžiai, ypač medų, bet saldumynų vengia, nes yra jiems alergiškas: „Nuo jo man niežti visą kūną, labiausiai nugarą”,– juokėsi A. Narbutas.

Labiausiai vyras sakė mėgstantis mėsą, tačiau ją valgo tik baltą ir virtą. Ilgaamžis pajuokavo, jog lašiniai – irgi balta mėsa, tačiau pastarosios valgyti taip pat negali.

Šimtametis turėjo keturias seseris ir tris brolius, tačiau šiuo metu gyvi tik du – jauniausiam broliui – 78-eri metai, o seseriai – 79-eri.

A. Narbutas taip pat turi du sūnus - jaunesniajam 55-eri, vyresniajam – 58-eri metai. Jis taip pat džiaugiasi šešiais anūkais ir 3 proanūkiais.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder