Į Klaipėdos slaugos ligoninę - su dovanomis

Į Klaipėdos slaugos ligoninę - su dovanomis

Klaipėdos medicininės slaugos ligoninė šią savaitę sulaukė garbių svečių iš Vokietijos Bavarijos Raudonojo kryžiaus ir "Kinderhilfe" organizacijų. [CITATA] Geradariai rėmėjai jau 20 metų su svaria parama prieš šv. Kalėdas kasmet aplanko šią gydymo įstaigą, kurioje teikiama pagalba patiems sunkiausiems ligoniams.

Šįkart į Slaugos ligoninę ilgamečio humanitarinės pagalbos ir labdaros Lietuvos vaikams organizatoriaus Manfredo Švako (Manfred Schwaak) vadovaujama komanda atgabeno apie 1,3 t labdaros siuntą. Dalis siuntos atiteko Klaipėdos vaikų ligoninei.

"Mūsų geradariai atgabeno įvairių reikalingų slaugos priemonių: sauskelnių, tvarsliavos, slystančių paklodžių ir kt. Per daugelį metų iš šio fondo esame gavę ne tik slaugos priemonių ar maisto produktų, bet ir lovų, spintelių, kitų baldų.

Esame išties dėkingi jiems už tą ilgametę draugystę ir nuoširdžią paramą", - sakė Klaipėdos medicininės slaugos ligoninės vyriausioji gydytoja dr. Danguolė Drungilienė.

Gauta parama, ypač antialergišku maisteliu vaikams, džiaugėsi ir Klaipėdos vaikų ligoninės vyriausioji gydytoja Klaudija Bobianskienė.

Labdarą atvežę gerai nusiteikę vyrai kalbėtis neturėjo kada - viena po kitos iš raudonu kryžiumi pažymėtos mašinos į ligonines keliavo sunkios dėžės su labdara. M. Švakas pasakė tik tiek, jog šiai labdaros siuntai aukojo net 12 Bavarijos mokyklų, 6 vaikų darželiai, kelios firmos.

"Toks jau mūsų gyvenimo būdas - teikti humanitarinę pagalbą vaikams, seneliams, ligoniams", - pabrėžė M. Švakas, garsėjantis labdaringa veikla visoje Lietuvoje.

Geradariai visad laukiami

Po rekonstrukcijos atsinaujinusi Klaipėdos medicininės slaugos ligoninė bičiuliaujasi ne tik su geradariais vokiečiais.

Pasak vyriausiosios gydytojos daktarės D. Drungilienės, graži draugystė užsimezgė su uostamiesčio "Park Inn" tinklo viešbučio kolektyvu, vadovaujamu direktoriaus Roberto Lukošiaus.

Kasmet prieš šv. Kalėdas viešbučio darbuotojai ligoniams prikepa skanių pyragų, papuošia šventinę eglutę, taip pat yra skyrę lėšų remontui. Ligoninės kolektyvą džiugina ilgametė bičiulystė su "Sandoros" draugija (vadovė Magdalena Piklaps).

Ligoninę dažnai aplanko mokytojų lydimi moksleiviai, kurie bendrauja su ligoniais, padainuoja, pagroja, pabendrauja, tuo praskaidrindami prie lovų negalios prikaustytų žmonių kasdienybę.

Klaipėdos medicininės slaugos ligoninės kolektyvas dėkoja visiems geros valios klaipėdiečiams, aukojantiems ligoninei 2 proc. paramos iš savo sumokamų mokesčių.

Ši svari parama naudojama slaugyti ir gydyti įvairaus amžiaus sunkių ligų kamuojamus ligoninės pacientus. Už paaukotas lėšas perkamos slaugos priemonės bei medikamentai.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder