Gyvūnams draugiškos iniciatyvos – jau ir Klaipėdoje

Gyvūnams draugiškos iniciatyvos – jau ir Klaipėdoje

Gera žinia klaipėdiečiams – mieste sparčiai daugėja parduotuvių, kavinių ir restoranų, kviečiančių užsukti su gyvūnais, visos šios vietos pažymėtos specialiais „Draugiški gyvūnams“ ženklais. Iki šiol tokių vietų buvo vos kelios, o šiuo matų jų galima suskaičiuoti  jau daugiau nei 70 pajūrio regione.

„Iki šiol „Draugiški gyvūnams“ projektas labiausiai buvo išplėtotas Vilniuje, ten į daugumą vietų gali užsukti su augintiniu ir niekas dėl to nematys problemų. Tuo tarpu persikrausčius gyventi į Klaipėdą, tokių vietų buvo labai nedaug, o pažymėtų lipdukais – vos viena kita. Draugiškos gyvūnams vietos Lietuvoje yra ženklinamos specialiais lipdukais, norėjosi, kad ir pajūryje tokių vietų būtų kur kas daugiau. Praėjus keliems mėnesiams jau galime matyti gerokai daugiau prisijungiančių restoranų, kavinių, barų, kitų vietų. Gaila, kad nei viena įmonė Klaipėdoje nėra prisijungusi, kaip draugiška gyvūnams darbovietė“, – sako projekto koordinatorė Klaipėdoje Ieva Jakutytė.

Pasak „Draugiški gyvūnams“ projekto koordinatorės Klaipėdoje, neigiama nuomonė dar labai gaji Klaipėdoje, tačiau sparčiai vis daugėja įmonių vadovų, norinčių prisijungti prie iniciatyvos. Nuomonę pakeisti galima ir įmanoma, todėl siekiama kuo daugiau įtraukti vietų draugiškų gyvūnams. Labai džiugu, kad Klaipėdos, Neringos, Palangos regionai į šį projektą žiūri palankiai.

„Ne visi dirbdami darbus nuo ryto iki vakaro galime daug laiko praleisti su gyvūnais, o vakare turime savų reikalų, todėl kartais labai smagu į mažus reikalus įtraukti ir augintinius, į susitikimus, pasivaikščiojimus. Šuns socializacija yra būtina dresūros kryptis, todėl bendravimas su kitais gyvūnais ir žmonėmis, įvairiose vietose šuniui leidžia būti socialiu. Taip augintiniui leidžiame ne tik leisti laiką kartu, tačiau ir patys būname geresnės nuotaikos“,  – teigia I. Jakutytė.

Pagal šiuo metu galiojančius įstatymus, atsakomybė įvertinti, ar gyvūnai kelia grėsmę lankytojams, tenka viešojo maitinimo įmonės administracijai. Ji pati turi apsispręsti, kaip elgtis, kai lankytojai į salę atsiveda savo augintinius arba kokius gyvūnus galima atsivesti su savimi.

„Draugiški gyvūnams“ projektas vienija daugiau nei 700 vietų Lietuvoje kavinių, restoranų, viešbučių, parduotuvių ir kitų lankytinų vietų. Šiuo metu pajūryje yra jau 70 vietų, kviečiančių apsilankyti kartu su savo mažaisiais draugais, visų vietų sąrašą galima rasti „Draugiški gyvūnams” žemėlapyje www.draugiskigyvunams.lt

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder