"Gyvenimo aidai" su retro šokiais

"Gyvenimo aidai" su retro šokiais

Senjorai būreliais traukė link Bendruomenės namų. Pakalbinau ir džiaugiausi, kad pildosi mano pasiūlymai draugauti ir į renginius ateiti su draugais, kaimynais. Taip linksmiau ir drąsiau bei saugiau.

Penktadienio vakaras labai patiko senjorams, nes buvo turiningas.

Bendruomenės narys Stasys Miliukas pasidalino savo patirtimi, kaip leisti laiką, kai jo turi į valias. Jam atėjo mintis, kad gražu būtų parašyti knygą. Paklaustas, ar tai buvo poreikis, ar mada, ir kodėl knygos pavadinimas "Giminės ir ne tik", Stasys atsakė, kad jį pastūmėjo aplinkinių išėjimas anapilin ir noras kažkaip viską sudėti į vieną vietą, užrašyti savo emocijas, patirtas lankantis Lietuvos miesteliuose, žymiose vietose ir ne tik. Daug vietos knygoje skirta šviesaus atminimo asmenybei Bronislovui Lubiui, buvusiam jo vadovu net 44 metus. Įdomias knygos vietas klausytojams pagarsino autorius, klubo "Rūta" (pirmininkė Albina Bružilienė) skaitovai, o dainininkai prisidėjo dainomis apie Lietuvą, Klaipėdos kraštą ir mylimą Žemaitiją.

Po tokio literatūrinio bendravimo ir diskusijos buvo laikas ir pajudėti. "Šeimynos" klubo kapela (vadovas Viktoras Šiukšteris) paskelbė retro šokių maratoną, šokių grupė priminė, ką ant klojimo aslos šoko tarpukario metu, o ypač pokario laikotarpiu miesteliuose ir kaimuose šventadienio vakarais. Skambant krakoviakui, padispanui, fokstrotui, polkai ir daugeliui kitų melodijų senjorai, vadovaujami Danutės Krakauskienės, buvo įtraukti į bendrą vakarėlį, o paskui vyrai ir moterys sustojo priešpriešiais ir atliko gegužinės dainą "Kai aš turėjau kaime mergelę", kuri tais laikais dažnai skambėdavo tokiomis progomis.

Iki šėlsmo ant parketo senjorus "užvedė" ansamblis "Ryto pašvaistė" (vadovas Povilas Grajauskas). Visi galėjo parodyti, ką sugeba, kaip dabar linksminasi vakarėliuose, ką mėgsta, kai pasigirsta senoji estrada. Geriausios poros ir šokėjai buvo įvertinti prizais ir atminimo suvenyrais.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder