Dievo akivaizdoje pasijuto apvogta

Dievo akivaizdoje pasijuto apvogta

Septintasis Dievo įsakymas skelbia: „Nevok“. Tačiau 80-metė klaipėdietė Vlada jaučiasi apvogta. Ir ne bet ko, o Dievo tarnų. Šie puolė dievagotis – esą nieko panašaus nebuvo.

„Nebepasitikiu kunigais“, - ištarė Vlada, atvykusi į „Vakarų ekspreso“ redakciją ir žurnalistui papasakojusi, koks „stebuklas“ įvyko vienoje Klaipėdos bažnyčioje.

Mirtingieji meldžiasi už mirusiųjų ramybę. O kad ramybė būtų dar didesnė, už tai nevengia Dievo tarnams ir sumokėti. Šie tokias aukas mielai priima.

Vlada teigė, kad nuo lapkričio 1 d. savaitę Klaipėdos Šv. Juozapo Darbininko bažnyčioje vykdavo mišios už mirusiuosius. Norintieji galėdavo paaukoti pinigų už tai, kad kunigai užsirašytų artimųjų vardus ir už juos pasimelstų. Vardai buvo skelbiami bažnyčios viduje ant sienos pakabintame lape.

Norinčiųjų, kad Dievo tarnai pasimelstų už jų mirusius artimuosius, atsirado daugybė. Už dangiškąją malonę jiems teko praverti pinigines. Tą padarė ir Vlada. Senolė kalbėjo padiktavusi kunigui 5 vardus ir už tai padavusi 30 eurų. Tačiau savo artimųjų vardų sąraše moteris taip ir neišvydo.

Atrodo, šioje bažnyčioje įvyko stebuklas – pasimetė ir pinigai, ir pačios mišios. Vlada tikino tai pasakiusi kitam kunigui, mat to, kuris paėmė pinigus, kitą dieną nebuvo. Tačiau esą šis, nors ir pažadėjo išsiaiškinti, ar mišios už jos mirusius artimuosius paaukotos, to nepadarė.

Senolė guodėsi, kad jai diagnozuotas 4 stadijos vėžys, sunku vaikščioti, o pensija – ne per didžiausia. Dėl šios priežasties klaipėdietė tikino į bažnyčią nueinanti ne visada, bet nuėjusi vis tiek nevengia aukoti. Tačiau panašu, kad Vlada daugiau nebeaukos – anot senolės, vis tiek nei jos mirusių artimųjų, nei jos pačios ramybė neaplankė – priešingai, moteris nusivylusi.

Tačiau Klaipėdos Šv. Juozapo Darbininko bažnyčios kunigas Mindaugas Stonys dievagojosi, kad už visus mirusiuosius, kurių vardus kunigai užsirašė, mišios buvo atlaikytos.

„Tas žmogus turi ateiti ir pasikalbėti su mumis ir pasakyti, kokie tie vardai. Bet visos mišios buvo ataukotos, kai žmonės aukoja pinigus, visada yra (mišios, - aut. past.) ataukojamos”, - prisiekinėjo M. Stonys.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder