Cerkvę norėtų iškraustyti tuoj pat

Cerkvę norėtų iškraustyti tuoj pat

Cerkvę iš Andrejaus Rubliovo pagrindinės mokyklos patalpų pasiūlyta iškeldinti net nelaukiant kontrolės išvadų - esą akivaizdžiai aišku, jog čia ji įkurta šiurkščiai pažeidžiant įstatymus.

Trečiadienį mokyklos direktorius Vladimiras Artamonovas dėl to aiškinosi miesto Tarybos Kontrolės komiteto nariams.

Iki pernai rugpjūčio pabaigos 104 kv. m ploto mokyklos patalpomis pagal panaudos sutartį naudojosi Krikščioniškojo švietimo draugija "Slovo", o dabar čia yra įsikūrusi stačiatikių parapija. Jokių sutarčių su šia organizacija mokykla neturi - parapijai patalpas esą perleido krikščioniškoji draugija. Tačiau parapija Lietuvoje laikoma religine bendruomene, o šalies įstatymai nenumato nė menkiausios galimybės tokioms organizacijos perleisti turto. Be to, mokyklos ir parapijos vadovas tas pats - V. Artamonovas.

Taip pat aiškinamasi, ar neteisėtai patalpose veikianti cerkvė susimoka už komunalines paslaugas ar jos apmokamos iš mokyklos sąskaitų.

"Kuo greičiau visa tai nutraukime. Aišku, jog tai - šiurkštūs įstatymų pažeidimai" - pasiūlė komiteto pirmininkas Arūnas Barbšys.

Tačiau jo kolegos pasiūlė taip pat nepažeisti nustatytos tvarkos ir neviršyti komiteto įgaliojimų bei palaukti savivaldybės Kontrolės ir audito tarnybos išvadų.

"Tai pirmas sprendimas Lietuvoje, kuriuo uždaroma bažnyčia. Tegul", - replikavo išeidamas V. Artamonovas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder