Brolis Benediktas nominuotas garbingam apdovanojimui

Brolis Benediktas nominuotas garbingam apdovanojimui

Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos kolegija vienbalsiai pritarė siūlymui pranciškoną brolį Benediktą vasario 16 d. apdovanoti už metų darbą, skiriamą uostamiesčiui labiausiai nusipelniusiems asmenims.

Kiekvienais metais vasario 16 d., minint Lietuvos valstybės atkūrimo šventę, Klaipėdoje teikiamas garbingas apdovanojimas - Klaipėdos miesto vėliava - už metų darbą, kuris skiriamas uostamiesčiui labiausiai nusipelniusiems asmenims. Šiemet garbingas apdovanojimas atiteks Sigitui Jurčiui - pranciškonui broliui Benediktui, Mažesniųjų Brolių ordino atstovui už jo kaip kunigo bei vienuolio reikšmingą veiklą ne tik sielovados, bet ir socialinio darbo ir kultūros srityse.

Metų apdovanojimo nominaciją inicijuoja Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas. Brolio Benedikto kandidatūra pasirinkta dėl svarių argumentų: jo iniciatyva ir pastangomis Klaipėdoje įsteigtas ir 2007 m. pradėtas statyti brolių pranciškonų vienuolynas ir dvasinės pagalbos sergantiems onkologinėmis ligomis centras. 2012 m. baigta statyti ir liepos 22 d. konsekruota (pašventinta) šio centro koplyčia - Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčia. Čia jau šiandien teikiama dvasinė, psichologinė bei moralinė pagalba onkologinėmis ligomis sergantiems Klaipėdos ir aplinkinių savivaldybių gyventojams.

Brolio Benedikto iniciatyva nuo 2008 m. Klaipėdoje organizuojamas „Vilties bėgimas“ - pagarsėjusi ir tradicija tapusi bei tūkstančius dalyvių sukviečianti akcija, kurios metu renkamos lėšos centro statybai ir solidarizuojamasi su vėžiu sergančiais asmenimis bei jų artimaisiais; o jo pastangomis brolių pranciškonų vienuolyno bažnyčia tapo ne tik dvasinės ir psichologinės pagalbos centru, bet ir kultūros institucija, nemokamai teikiančia aukščiausios kokybės kultūrines paslaugas ligoniams, jų artimiesiems bei Klaipėdos gyventojams.

Kolegijai pritarus apdovanojimas broliui Benediktui bus įteiktas vasario 16 d., Atgimimo aikštėje vyksiančioje Lietuvos valstybės atkūrimo paminėjimo šventėje.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder