Bočia (boccia) vienija mus

Bočia (boccia) vienija mus

Nepaisant audringo vėjo ir lietaus, Klaipėdos mieste rugsėjo 14-15 dienomis BĮ neįgaliųjų centro "Klaipėdos lakštutė" bendruomenė suorganizavo dviejų dienų neįgaliųjų sporto šventę "Bočia vienija mus".

Bočia - tai komandinis žaidimas, visiems prieinamas ir mėgstamas, kuris dėl savo universalumo yra populiarus tarp asmenų, turinčių negalią. Pasak atvykusių žaidėjų, šis žaidimas nesunkus, įdomus, azartiškas, žaidžiamas poromis ar komandomis. Nuo 1984 m. šis žaidimas įtrauktas į parolimpines žaidynes.

Šventė vyko sporto manieže, dėl ko ji tapo dar sportiškesnė ir profesionalesnė. Karinių jūrų pajėgų išvirta kareiviška košė bei karšta arbata sustiprino sportininkų jėgas, o UAB "Javinė" dovanoti saldumynai pagerino dalyvių nuotaiką.

Į renginį atvyko net 18 komandų iš visos Lietuvos ir net Latvijos. Po šiltų sveikinimo žodžių ir kūrybiškų komandų prisistatymo, muzikinę šventės dalį atidarė mūsų įstaigos solistas Arūnas Amulis bei jungtinė Klaipėdos, Nidos, Telšių šokėjų komanda.

Bočios turnyras vyko intensyviai. Iškritusios komandos paliko atminčiai savo rankų antspaudus draugystės plakate, turėjo galimybę gerai praleisti laiką žaidimų zonoje, pailsėti, pavalgyti ir laukti apdovanojimų. Bočios turnyro I vietą laimėjo Panevėžio, II - Klaipėdos "Vilties", III - "Strėvininkų" (Kauno r.) komanda, o paguodos prizas ir IV vieta atiteko svečiams iš Latvijos Respublikos.

Po varžybų šventės dalyviai susipažino su BĮ neįgaliųjų centro "Klaipėdos lakštutė" įstaiga, jos vykdomomis veiklomis, pasigardžiavo paruoštomis vaišėmis ir pasilinksmino diskotekoje. Kitą dieną šventės dalyviai lankėsi Jūrų muziejuje.

Tokie susitikimai yra labai svarbūs ir reikalingi ne tik socialinių įstaigų paslaugų gavėjams, bet ir lydintiesiems asmenims, socialiniams darbuotojams, kineziterapeutams. Bendraudami galime užmegzti artimesnius ryšius, dalintis patirtimi ir tobulėti.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder