„Bėgu už vaikų geresnę emocinę būseną“

„Bėgu už vaikų geresnę emocinę būseną“

Sekmadienį apie pietus aplink Lietuvą bėgantis nedidelės VšĮ Demokratinės mokyklos Vilniuje direktorius Nerijus Buivydas, ketinantis aplankyti 20 šalies mokyklų, ir jį palaikančioji komanda pasiekė Klaipėdą, 10-ąjį savo maršruto tašką – uostamiesčio „Smeltės“ progimnaziją. Sekmadienį bėgikai startavo nuo Žemaičių Naumiesčio 8.30 val. Rytoj iš Klaipėdos jie išbėgs Skuodo link.

„Smeltės“ progimnazijos direktorius Edmundas Kvederis su keliais moksleiviais bėgikus pasitiko netoli Rimkų ir kartu su jais parbėgo į mokyklą. Ten N. Buivydas susitiko su progimnazijos atstovais, moksleiviai bėgikų garbei sušoko šokį. Žinoma, kadangi sekmadienis, masiško renginio klaipėdiečiams surengti nepavyko. „Kiekviena pilietinė akcija, įtraukianti vaikus į simbolinius ir prasmingus veiksmus, yra puiku“, - sakė E. Kvederis.

N. Buivydo tikslas – susitikti su 20 Lietuvos mokyklų valdžios atstovais ir pakalbėti apie vaikų problemas, pabendrauti su pačiais vaikais. Klaipėda - jo pusiaukelė, bėgimas į ją - tai jau dešimtas jo maratonas.

Demokratinės mokyklos direktorius išbėgo iš Vilniaus gegužės 13 d. Kelis kilometrus bėgo su palaikymo komanda, o paskui kurį laiką vienas. „Nesu sportininkas, tik eilinis mėgėjas. Švietimo sistemoje dirbu 9 metus ir matau, kad mokyklose reikia pokyčių. Bėgu už geresnę vaikų emocinę būseną, kad vaikai mokykloje būtų laimingesni“, - sakė N. Buivydas.

Prie jo pakeliui vis prisijungia žmonės, kurie palaiko tokią akciją. Kas bėga kartu 3- 5 km, kas 21 km, kas mažiau, kas daugiau. Bėgikus nuo Vilniaus lydi kemperis, kuriuo važiuoja aptarnaujanti komanda, t. y. savanoriai. Jie paduoda vandens, maisto, pleistrą, kremą nuo saulės ir kt. Jos narys Rapolas sakė nesitikėjęs, kad Lietuvoje yra tiek daug gražių vietų.

Bėgama tik dieną. Nakvojama arba kemperyje, arba pas tuos, kas pakviečia nakvynės. Nerijus sakė, Šventežeryje miegojęs pas kunigą, kartą - pas mokyklos direktorę. Bėgimo metu jėgas atstato gaudamas tik riešutų, džiovintų vaisių, o karštas maistas - tik po bėgimo.

Tomas Pikturna prie Nerijaus komandos prisijungė sekmadienį prie Priekulės aplinkkelio ir planavo bėgti 21 km iki Klaipėdos mokyklos. „Esu Nerijaus draugas. Jam labai reikalingas palaikymas. Netgi prie Jurbarko važiavo draugai ir pažįstami jo palaikyti. Kas kiek gali, tas tiek ir palaiko, bėgdami po tam tikrą atkartą“, - sakė Tomas.

Prie bėgiko iš Vilniaus netoli uostamiesčio prisijungė Jurijus Slobodianikas, Bėgimo klubo Klaipėdos skyriaus narys. Ant jo marškinėlių užrašas „Už laimingesnius vaikus mokyklose“, „Lengvo gimdymo Arūnui“. „Mūsų draugo žmona šiuo metu gimdys“, - paaiškino Jurijus. Jis logistas, dirba Klaipėdoje, pervežimų bendrovėje, bėgimas - jo hobis . „Norime Klaipėdoje palaikyti bėgantį žmogų, darantį gerą darbą, ir kartu patys prasibėgti. Tuojau atvyks kiti mano draugai, mūsų bus daug iš Bėgimo klubo“, - sakė Jurijus, žadėjęs bėgti 13 km.

„Man labai smagu, kad prie manęs prisideda kiti žmonės. Džiaugiuosi, kad bėgikų gretos didėja. Kuo daugiau žmonių bėgios ir sportuos, tuo laimingesnis aš būsiu“, - prisipažino N. Buivydas trumpo stabtelėjimo metu, kai jis jau buvo nubėgęs daugiau kaip 400 km.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder